Volledig scherm
Herdenking voor de 17-jarige Leonardo Schouten in de Crezéepolder © MediaTV

Familie en vrienden herdenken de overleden 17-jarige Leonardo in de Crezéepolder

Familie en vrienden van de vorig jaar overleden Leonardo Schouten hebben de jongen deze middag herdacht in de Crezéepolder in Ridderkerk. Op de plek waar de 17-jarige Leo werd gevonden is pas geleden een klein herdenkteken aangebracht. Daar werden nu bloemen en spullen die hem lief waren achtergelaten.

De jongen, die net terug naar Rotterdam verhuisd was, overleed precies een jaar geleden op de dijk in de polder aan een overdosis drugs. Iedere 21ste van de maand is zijn familie er te vinden, om Leonardo te herdenken. Een paar dagen geleden schroefde boswachter Richard Hagendoorn samen met de familie Schouten het plaatje op de houten rugleuning.

Een paar dagen na de dood van de jongen liepen zo’n tweehonderd mensen een stille tocht door Hendrik-Ido-Ambacht naar de Crezéepolder. Met fakkels, vuurwerk en veel emotie werd Leonardo herdacht door familie, vrienden en bekenden.

Elke ochtend op de hoogte van het laatste nieuws uit Rotterdam en omgeving? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.

  1. Café Bakeliet opent op de plek waar sinds mensenheugenis ‘t Spinnewiel zat

    Café Bakeliet opent op de plek waar sinds mensenheu­ge­nis ‘t Spinnewiel zat

    ,,Het is een oud gebouw.’’ Je hoort het vaker als ‘excuus’ bij een verbouwing die langer duurt dan vooraf bedacht was. Maar voor de eigenaren van het nieuwe café Bakeliet op de hoek van de Heemraadssingel en de Nieuwe Binnenweg is het een legitieme verontschuldiging. Zij kochten het oudste pand aan de singel in Rotterdam-West - voltooid in 1893 en sinds 1925 de plek van café ‘t Spinnewiel - en fristen het op.