Volledig scherm
,,Ik denk dat ik het evenement binnen een paar minuten na de definitieve uitslag heb aangemaakt”, aldus Martin Meijerink, aanmaker van het Facebookevenement. © Frank de Roo

Facebookevent voor Songfestival in Ahoy overladen met tienduizenden reacties

Terwijl de strijd om de organisatie van het Songfestival tussen steden nu echt is losgebarsten, stijgt de sympathie voor Ahoy in Rotterdam als ideale locatie. Een Facebookevenement dat is aangemaakt trekt al tienduizenden geïnteresseerden.

‘Eurovision Songfestival 2020' luidt de titel van het evenement, en wie naar de locatie kijkt ziet ‘Rotterdam Ahoy’ staan. Ondertussen hebben al ruim 57.000 Facebookgebruikers hun interesse via het platform aangegeven. Nadat Duncan als winnaar uit de bus kwam, twijfelde de Rotterdamse aanstichter Martin Meijerink geen moment. ,,Ik heb eigenlijk in een opwelling het evenement aangemaakt, datum gekozen, locatie natuurlijk Ahoy, en toen ging het los!”

Zo los dat zelfs Ahoy het niet kon laten om een bericht te plaatsen: ,,Wat fantastisch om te zien dat er zoveel interesse is in Rotterdam Ahoy als locatie voor het Eurovisie Songfestival 2020! Als wij het event daadwerkelijk mogen hosten, kondigen wij dit uiteraard via onze eigen officiële kanalen aan.” Ahoy-directeur Jolanda Jansen liet al ruim voor Duncan's winst weten het liedjesfestijn dolgraag te willen organiseren.

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Rotterdam en omgeving? Schrijf je hier in voor onze gratis nieuwsbrief!