Volledig scherm
Op de A15 tussen het Vaanplein (foto) en Hoogvliet komen extra politiecontroles. © Joop van Houdt

Extra politiecontroles op A15 tussen Vaanplein en Hoogvliet

De politie gaat op de A15 tussen Vaanplein en Hoogvliet intensief controleren op snelheid, bellen met de telefoon in de hand en rijden met alcohol of drugs. Dat gebeurt in samenwerking met Rijkswaterstaat en het Openbaar Ministerie. De extra controles duren tot en met november en worden met speciale borden langs de weg aangekondigd.

Reden voor de extra controles zijn de vele ongelukken op de snelweg aan de zuidkant van Rotterdam. Het aantal ongevallen ligt daar 25 procent hoger dan gemiddeld op snelwegen. Dat baart Rijkswaterstaat en de politie zorgen. Bestuurders mogen op dat weggedeelte maximaal 100 kilometer per uur rijden, maar volgens Rijkswaterstaat rijdt bijna de helft te hard tussen het Vaanplein en Hoogvliet of een deel van die weg. 

De politie doet de controles in zowel opvallende als onopvallende auto’s en zowel op de hoofdrijbaan als de parallelrijbaan. Politie, OM en Rijkswaterstaat bekijken wat de effecten zijn van de extra controles en besluiten aan de hand daarvan hoe ze verder gaan.