Ook in het Schollebos komen extra politiecontroles om toe te zien of niet meer dan drie personen samenkomen en er wel 1,5 meter afstand wordt gehouden.
Volledig scherm
Ook in het Schollebos komen extra politiecontroles om toe te zien of niet meer dan drie personen samenkomen en er wel 1,5 meter afstand wordt gehouden. © Frank de Roo

Extra politiecontroles bij bruggen, parken en winkelcentra in Capelle

Politie en handhavers gaan in Capelle aan den IJssel extra controleren op plekken waar veel mensen samenkomen, zoals bruggen, parken en winkelcentra. Dat zegt de Capelse burgemeester Peter Oskam in reactie op de extra bevoegdheden voor burgemeesters bij het naleven van coronamaatregelen.

Ook geldt er een samenscholingsverbod, waardoor drie of meer personen die geen anderhalve meter afstand tot elkaar houden en geen gezin vormen een boete kunnen krijgen. ,,Zowel de politie als de handhavers gaan hierop strikt naleven. Eerst door te waarschuwen, maar als er niet geluisterd wordt of als mensen moedwillig de regels aan hun laars lappen, treden we op en delen we boetes uit’’, onderstreept Oskam.

Zorgen

Burgemeester Peter Oskam kondigt aan dat in Capelle bij bruggen, parken, viaducten en parkeerplekken meer gecontroleerd gaat worden.
Volledig scherm
Burgemeester Peter Oskam kondigt aan dat in Capelle bij bruggen, parken, viaducten en parkeerplekken meer gecontroleerd gaat worden. © Guus Schoonewille

Over het algemeen leven inwoners van Capelle de regels goed na, maar hij ziet ook groepen jongeren buiten voetballen en chillen. ,,Dat kan niet’’, aldus Oskam. 

,,Dit heeft grote gevolgen voor iedereen’’, zegt Vanessa Bruin, voorzitter van de gebiedscommissie Rotterdam-Prins Alexander. Ze wijst erop dat grote evenementen als de viering van 4 en 5 mei en ook Koningsdag in het gebied worden geschrapt. Als leiding van het wijkbestuur in Prins Alexander stelt ze dat alle bewonersinitiatieven voorlopig worden opgeschort. ,,We zullen deze maatregelen tot 1 juni moeten opvolgen. Er zit niets anders op’’, aldus Bruin.

Burgemeester Roel Cazemier van Krimpenerwaard noemde de maatregelen van het rijk ‘absoluut noodzakelijk’. ,,We moeten verstandig zijn, ik snap dat kinderen en jongeren de aantasting van hun vrijheid moeilijk vinden. Maar alleen echte helden doen moeilijke dingen onder zware omstandigheden.’’

Bewondering

Zuidplas-collega Han Weber sprak zijn bewondering uit voor de ouders die geconfronteerd worden met thuis werken en de opvang van kinderen. ,,Uw geduld wordt op de proef gesteld en het is voor iedereen wennen om uw kinderen thuis les te zien krijgen.’’ Hij stak ondernemers een hart onder de riem. ,,Velen staan voor ongekende uitdagingen, hopende dat dit niet al te lang zal duren. Gelukkig zorgt de overheid ook voor u.’’ 

  1. Rotterdam, laat je zien aan de AD-drone!

    Rotterdam, laat je zien aan de AD-drone!

    Hartjes en lieve teksten van stoepkrijt, vlaggen, compleet oranje straten, dikke duimen omhoog en enthousiast gezwaai. Nederland blijft thuis, maar steekt iedereen die moet werken of binnen blijven vanaf de stoep een hart onder de riem. Daar worden we blij van en dat willen we als AD graag met iedereen delen. Dinsdag vliegt er daarom een speciale AD-drone van onze actie #NLBlijftThuis boven Rotterdam om al die opbeurende ‘straatkunst’ van bovenaf te filmen. Wil je in beeld, meld je dan nu aan.