Volledig scherm
PREMIUM
Bij het Maasstad Ziekenhuis is het extra druk door de patiëntenstop van VGZ-verzekerden bij ‘buurman’ het Ikazia. © Maasstad Ziekenhuis

Extra druk bij Maasstad door patiëntenstop bij ‘buurman’ Ikazia

Bij het Maasstad Ziekenhuis is het extra druk door de patiëntenstop van VGZ-verzekerden bij ‘buurman’ het Ikazia. Deze zomervakantie is het hard aanpoten voor het personeel nu het drukker is dan vorig jaar. Regelmatig ligt het ziekenhuis vol.

Verleden week was het spannend. Tien patiënten stonden in de agenda voor een operatie, maar de dag ervoor was onzeker of er een bed voor hen beschikbaar zou zijn. ,,Een patiënt kon bijvoorbeeld nog niet naar huis, omdat er niemand van de thuiszorg was die bij de patiënt thuis een steunkous kon aantrekken’’, vertelt Peter Langenbach, voorzitter Raad van Bestuur.

  1. De Nacht van de Vleermuis: Geen Barry White, maar Pink Floyd in het Kralingse Bos
    PREMIUM

    De Nacht van de Vleermuis: Geen Barry White, maar Pink Floyd in het Kralingse Bos

    Het is paartijd voor de vleermuizen en dat betekent: vrouwtjes lokken. Tijdens de Nacht van de Vleermuis afgelopen zaterdag in het Kralingse Bos gingen bezoekers van een excursie op zoek naar de rosse vleermuis, de Barry White onder de vleermuizen. De soort versiert het andere geslacht met een liefdeslied. ,,De vrouwtjes hebben een one night stand: ze gaan even langs bij het mannetje met de zwoelste stem”, zegt André de Baerdemaeker (39), ecoloog van Bureau Stadsnatuur.