Leden van Extinction Rebellion trotseren de regen om actie te voeren op het Binnenwegplein in Rotterdam. Ze zien Black Friday als een voorbeeld van overconsumptie.
Volledig scherm
PREMIUM
Leden van Extinction Rebellion trotseren de regen om actie te voeren op het Binnenwegplein in Rotterdam. Ze zien Black Friday als een voorbeeld van overconsumptie. © AD

Extinction Rebellion voert actie tegen Black Friday in hartje Rotterdam: ‘Niet graaien, maar naaien’

Voor de een is Black Friday hét moment om eindelijk die nieuwe tv of dat luxe paar sneakers te kopen. Voor de ander is het kortingenfestijn een toonbeeld van overconsumptie. Bij die laatste groep horen de demonstranten van Extinction Rebellion. Zaterdagmiddag protesteerden zij in de stromende regen op het Rotterdamse Binnenwegplein tegen Black Friday. Door te dansen, te speechen en... te breien.

 1. Docent Renee (60) doet loeizware bergbeklimming voor Cliniclowns: ‘Kan wel last krijgen van hoogteziekte’
  PREMIUM

  Docent Renee (60) doet loeizware bergbeklim­ming voor Clini­clowns: ‘Kan wel last krijgen van hoogteziek­te’

  De Passo dello Stelvio in de Italiaanse Alpen is één van de zwaarste beklimmingen in de wielersport. Het parcours kent maar liefst 48 haarspeldbochten. Je ploetert 24 kilometer omhoog om bijna 2000 meter hoogteverschil te overwinnen. Docent Renee van der Spoel (60) van het Accent Capelle waagt zich tijdens de Alpentocht aan de helse klimpartij om geld in te zamelen voor Cliniclowns.
 2. Politie maakt korte metten met ‘blokkeeractivisten’ op zebrapaden: vier aanhoudingen
  Update

  Politie maakt korte metten met ‘blokkeer­ac­ti­vis­ten’ op zebrapaden: vier aanhoudin­gen

  Vier activisten van Extinction Rebellion zijn dinsdagmiddag aangehouden nadat ze op meerdere plekken in hartje Rotterdam het verkeer blokkeerden door op de weg te gaan zitten. In het oog gehouden door een groepje sympathisanten namen ze plaats op zebrapaden, tot ergernis van automobilisten. Lang duurde het niet, want de politie was razendsnel ter plekke om de actievoerders aan te houden.