De bewuste post op Facebook van Rotterdam Pride, de organisatie die opkomt voor de queer-gemeenschap in Rotterdam.
Volledig scherm
De bewuste post op Facebook van Rotterdam Pride, de organisatie die opkomt voor de queer-gemeenschap in Rotterdam. © Facebook/Rotterdam Pride

Excuses Rotterdam Pride voor ‘All Lives Matter’

Rotterdam Pride biedt excuses aan voor de woorden ‘All Lives Matter’ (alle levens tellen) bij een post deze week op social media om de protestbeweging Black Lives Matter te steunen. Dit viel niet goed bij veel volgers van de ‘roze beweging’. All Lives Matter komt juist uit de hoek van mensen die hun ogen sluiten voor racisme, geven ze aan. Rotterdam Pride slaat de plank dus volledig mis, is de kritiek. 

  1. Hilledijk-brandstichter Kenan B. nadrukkelijk op radar Belgische justitie voor ‘duinenmoord’
    PREMIUM

    Hilledijk-brandstich­ter Kenan B. nadrukke­lijk op radar Belgische justitie voor ‘duinen­moord’

    Rotterdammer Kenan B. staat nog steeds op de radar van justitie in België voor een moord uit 2010 in Zeebrugge. Een Belgisch gerecht buigt zich in september over zijn rol in de ‘duinenmoord’, waarbij de ex-partner van B. om het leven kwam. De 55-jarige man zit in Nederland een gevangenisstraf van 10 jaar uit vanwege de fatale woningbrand vorig jaar april aan de Hilledijk. Daarbij kwam de 27-jarige Robert Hendrix, die uit het appartement erboven naar beneden sprong, om het leven. Het vonnis is overigens nog niet definitief, want B. heeft beroep aangetekend tegen zijn straf.