Een eerdere impressie van het stadionproject van Excelsior. Nieuwe plaatjes komen deze zomer.
Volledig scherm
Een eerdere impressie van het stadionproject van Excelsior. Nieuwe plaatjes komen deze zomer. © MoederscheimMoonen Architects

Excelsior zet flinke stap op weg naar groter stadion: ‘We hopen plan eind dit jaar klaar te hebben’

Voetbalclub Excelsior Rotterdam heeft een belangrijke stap gezet in de uitvoering van de ambitieuze stadionplannen. Bouwer Cordeel, ontwikkelaar Stebru en Impact vastgoed zijn gestrikt om een handje te helpen bij het verder uitwerken van het project, dat de Kralingse club onder andere een grotere thuisbasis à 6500 zitplaatsen moet opleveren, plus 400 woningen op de hoeken van het complex.  

 1. ‘Als ouder moet je het recht hebben om hulp te vragen voor je kind’
  Lezersbrieven

  ‘Als ouder moet je het recht hebben om hulp te vragen voor je kind’

  Het artikel over Michel en Suzan die met lede ogen aanzien hoe hun dochter afglijdt, heeft zo goed verwoord wat mij ook al heel lang dwars zit. Je bent niet volwassen op je achttiende en je kan niet verantwoordelijk zijn voor alles op je 21ste. Je hebt daar hulp bij nodig. Het liefst van je ouders en als dat niet lukt van een buitenstaander die de weg weet. Zeker in de huidige tijd waar er zoveel prikkels zijn.
 2. Steun voor ambitieus stadionplan Excelsior: forse uitbreiding en 400 woningen ‘op de hoeken’
  PREMIUM

  Steun voor ambitieus stadion­plan Excelsior: forse uitbrei­ding en 400 woningen ‘op de hoeken’

  Een ingrijpende vernieuwing en verbouwing van het stadion van Excelsior valt in goede aarde bij het Rotterdamse college van burgemeester en wethouders. De thuisbasis van de Kralingse club wordt uitgebreid naar 6500 zitplaatsen, er komen voorzieningen op het gebied van sport en gezondheid én meer dan 400 woningen op het complex. Als de financiering en de vergunningen rondkomen, kan er half 2022 worden gestart met deze klus.