Thomas Verhaar van Excelsior Rotterdam viert zijn doelpunt.
Volledig scherm
Thomas Verhaar van Excelsior Rotterdam viert zijn doelpunt. © BSR/SOCCRATES

Excelsior nipt langs Jong AZ

Na een nipte 1-2 overwinning op Jong AZ, voegde Excelsior zich bij een viertal foutloze koplopers. Het was voor trainer Ricardo Moniz in Noord-Holland een kwestie van punten pakken en wegwezen.

Want, zo stelde de excentrieke oefenmeester kort na de overwinning: veel clubs gaan in Wijdewormer punten verspelen. En hoewel de talenten van AZ eigenlijk meer verdienen, is het Excelsior dat met de drie punten aan de haal gaat. Na de zege in de openingswedstrijd tegen de beloften van FC Utrecht blijven de Kralingers daardoor, met de volle buit, tussen een rijtje koplopers in de Keuken Kampioen Divisie.

Maar toch, Moniz weet dat er nog het nodige moet gebeuren om het ook de titelconcurrenten moeilijk te maken. Het is op het AFAS jeugdcomplex een wonder dat zijn ploeg op voorsprong komt. AZ-talent Albert Gudmundsson schiet eerst wild voor doelman Alessandro Damen over en Mauro Savastano knalt op de lat. Ex-Spartaan Thomas Verhaar helpt de bezoekers voor rust over het dode punt. Met een weergaloos geplaatste bal verschalkt hij doelman Rody de Boer: 1-0.

Uitblinker

Jeffry Fortes verdubbelt die score in de tweede helft met het hoofd na een uitstekende voorzet van Joël Zwarts, vorige week nog uitblinker tegen de Utrechtse beloften. De door Gudmundsson raakschoten strafschop, veroorzaakt door Excelsior-captain Sander Fischer, is uiteindelijk voor de statistieken. ,,Er is flink werk aan de winkel”, concludeert Moniz. ,,Tegen Telstar moeten we agressiever zijn.

Elke ochtend op de hoogte van het laatste nieuws in Rotterdam en omgeving? Schrijf je hier in voor onze gratis nieuwsbrief.

  1. KOZP gaat demonstreren in Rotterdam ‘tegen politiegeweld in de VS en de EU’
    PREMIUM
    UPDATE

    KOZP gaat demonstre­ren in Rotterdam ‘tegen politiege­weld in de VS en de EU’

    De actiegroep Kick Out Zwarte Piet (KOZP) gaat woensdag op het Schouwburgplein in Rotterdam een protestactie houden tegen het door haar veronderstelde politiegeweld tegen zwarten in de VS en de EU. Aanleiding is de dood van George Floyd in de Amerikaanse stad Minneapolis, die vorige week na een hardhandige arrestatie door de politie overleed. Zijn dood heeft in de VS geleid tot massademonstraties, chaos en plunderingen.