Volledig scherm
Thomas Verhaar van Excelsior Rotterdam viert zijn doelpunt. © BSR/SOCCRATES

Excelsior nipt langs Jong AZ

Na een nipte 1-2 overwinning op Jong AZ, voegde Excelsior zich bij een viertal foutloze koplopers. Het was voor trainer Ricardo Moniz in Noord-Holland een kwestie van punten pakken en wegwezen.

Want, zo stelde de excentrieke oefenmeester kort na de overwinning: veel clubs gaan in Wijdewormer punten verspelen. En hoewel de talenten van AZ eigenlijk meer verdienen, is het Excelsior dat met de drie punten aan de haal gaat. Na de zege in de openingswedstrijd tegen de beloften van FC Utrecht blijven de Kralingers daardoor, met de volle buit, tussen een rijtje koplopers in de Keuken Kampioen Divisie.

Maar toch, Moniz weet dat er nog het nodige moet gebeuren om het ook de titelconcurrenten moeilijk te maken. Het is op het AFAS jeugdcomplex een wonder dat zijn ploeg op voorsprong komt. AZ-talent Albert Gudmundsson schiet eerst wild voor doelman Alessandro Damen over en Mauro Savastano knalt op de lat. Ex-Spartaan Thomas Verhaar helpt de bezoekers voor rust over het dode punt. Met een weergaloos geplaatste bal verschalkt hij doelman Rody de Boer: 1-0.

Uitblinker

Jeffry Fortes verdubbelt die score in de tweede helft met het hoofd na een uitstekende voorzet van Joël Zwarts, vorige week nog uitblinker tegen de Utrechtse beloften. De door Gudmundsson raakschoten strafschop, veroorzaakt door Excelsior-captain Sander Fischer, is uiteindelijk voor de statistieken. ,,Er is flink werk aan de winkel”, concludeert Moniz. ,,Tegen Telstar moeten we agressiever zijn.

Elke ochtend op de hoogte van het laatste nieuws in Rotterdam en omgeving? Schrijf je hier in voor onze gratis nieuwsbrief.

  1. Rotterdamse politieagent (bijna) uit de kleren voor Tetris-Challenge

    Rotterdam­se politie­agent (bijna) uit de kleren voor Te­tris-Challenge

    Als je meedoet aan een challenge, kan je het maar beter goed doen moeten ze bij politieteam Rijnmond-Oost gedacht hebben. Op sociale media plaatst de politie een foto van een agent die in zijn onderbroek, shirt én sokken op de grond ligt. Hulpdiensten in heel Europa doen mee aan de Tetris-Challenge, waarbij alles wat in hun voertuigen zit, wordt uitgestald. ‘The next level...en tevens het laatste level’, knipoogt de politie bij het kiekje.