Feest bij Excelsior na een zwaar bevochten overwinning op FC Den Bosch.
Volledig scherm
Feest bij Excelsior na een zwaar bevochten overwinning op FC Den Bosch. © BSR Agency

Excelsior na doelpuntrijk spektakelstuk langs FC Den Bosch

FC Den Bosch legde vanavond alle pijnpunten van Excelsior bloot. Desondanks pakte de ploeg van trainer Marinus Dijkhuizen wel drie punten, na een spektakelstuk van jewelste met liefst tien doelpunten.

Een avondje Woudestein? Dat is dit seizoen nooit saai. Was er vorige week al een doldwaze uitslag, 3-3 tegen Jong AZ, vanavond maakte Excelsior er weer een spektakelstuk van. Negen doelpunten vielen er uiteindelijk te noteren, de Kralingers trokken uiteindelijk aan het langste eind: 6-4. En dat nadat de ploeg van Marinus Dijkhuizen in de tweede helft nog een paar keer tegen een achterstand was opgelopen.

Lang leek er niets aan de hand voor de Rotterdamse eerstedivisionist, dat met 2-0 ging rusten. Elías Már Ómarsson en Rai Vloet hadden de thuisploeg op een comfortabele voorsprong gezet. Maar binnen een kwartier na de aftrap van de tweede helft stond FC Den Bosch (via Pedro Marques 2x en Danny Verbeek) plots op voorsprong. Bij de Kralingers willen ze nu eens afrekenen met dat forse aantal tegendoelpunten, maar vanavond ging het weer vaker dan lief mis.

Rood

Ook nadat Jordy van der Winden van de bezoekers rood had ontvangen en Luigi Bruins de strafschop (3-3) had benut, sloeg FC Den Bosch toe. Uit een hoekschop maakte Pedro Marques ook zijn derde van de avond. Maar tegen tien spelers kwam het voor Excelsior toch nog allemaal goed. Joël Zwarts maakte een kwartier voor tijd 4-4 en daarna moest het mooiste nog komen.

Want Ahmad Mendes Moreira beleefde een invalbeurt om nooit te vergeten. Hij was midden november, toen Excelsior op bezoek ging bij FC Den Bosch slachtoffer van racistische opmerkingen van de Bossche harde kern. Hij joeg nadrukkelijk op eerherstel en kreeg dat verrassend genoeg nog ook. Een hoekschop van hem werd door Ómarsson aangeraakt: 5-4. Rai Vloet maakte er in de blessuretijd zelfs 6-4 van.