Bijna 30.000 zagen onder andere de Nederlandse inzending Jeangu Macrooy live op het podium. Van hen raakten er mogelijk 48 besmet tijdens de shows.
Volledig scherm
Bijna 30.000 zagen onder andere de Nederlandse inzending Jeangu Macrooy live op het podium. Van hen raakten er mogelijk 48 besmet tijdens de shows. © ANP

Eurovisie Songfestival: mogelijk 48 bezoekers besmet tijdens shows in Rotterdam Ahoy

Tijdens het Eurovisie Songfestival in Rotterdam Ahoy zijn in totaal 48 bezoekers mogelijk besmet geraakt met het coronavirus. Dat komt neer op een gemiddelde van 1,6 per duizend festivalgangers, oftewel vijf per show, meldt Fieldlab Evenementen. Het liedjesfestijn was één van de grootschalige evenementen waar beperkt publiek werd toegelaten, met een strenge controle bij de entree. In totaal woonden bijna 30.000 personen het ESF in de Maasstad bij.

  1. De sfeer, de show, de promotie van de stad. Wát gaat er met de ‘douze points’ vandoor?
    PREMIUM

    De sfeer, de show, de promotie van de stad. Wát gaat er met de ‘douze points’ vandoor?

    Het zit erop! Het Eurovisie Songfestival kwam, zag en overwon in Rotterdam, dat bijna twee jaar lang toe leefde naar dit internationale muziekspektakel, gadegeslagen door naar schatting 200 miljoen tv-kijkers. Veel digitaal geweld, weinig feest op straat, met corona als grote boosdoener. Kwam dit mega-festijn uit de verf, of viel het hier en daar een beetje tegen? Ofwel: welk onderdeel gaat strijken met de douze points?