Het werk aan de Hoofdweg ter hoogte van Capelle aan den IJssel. Het aantal rijbanen is uitgebreid van één naar twee.
Volledig scherm
PREMIUM
Het werk aan de Hoofdweg ter hoogte van Capelle aan den IJssel. Het aantal rijbanen is uitgebreid van één naar twee. © Frank de Roo

Eindelijk! Het werk aan de Hoofdweg is klaar

Deze week is de laatste hand gelegd aan de grote beurt van de Hoofdweg, de belangrijke autoverbinding tussen Rotterdam-Prins Alexander, Capelle en Nieuwerkerk aan den IJssel. Vrijdagmiddag was aannemer BAM zo goed als klaar en werd de laatste verkeersafzetting opgeruimd. Het werk heeft ruim 1,5 jaar geduurd.

 1. Roostermaker Gerrit verrast zieke collega: 1000 leerlingen en leraren zwaaien naar ziekenhuisraam

  Roosterma­ker Gerrit verrast zieke collega: 1000 leerlingen en leraren zwaaien naar ziekenhuis­raam

  Roostermaker Gerrit Janssen van het Guido de Brès, een middelbare school in Rotterdam-IJsselmonde, kreeg donderdagochtend te horen dat zijn collega Diana Goud in een ziekenhuiskamertje ligt met uitzicht op de school. Janssen handelde snel want binnen drie kwartier kreeg hij de administratie zover om door de speakers van de school, de leerlingen en het personeel op te roepen om onder het ziekenhuisraam van mevrouw Goud te zwaaien.
 2. Zien: de Zalmhaventoren bij zonsopkomst
  Play
  met video

  Zien: de Zalmhaven­to­ren bij zonsop­komst

  Ze vlogen al veel vaker boven de stad, de medewerkers van Eyecatcher de filmmakers. Dat leverde bijzondere beelden op van Rotterdam en dan vooral het havengebied vanuit de lucht. Sinds kort mag Eyecatcher ook in het centrum van de Maasstad legaal drone-opnames maken. Dus trok het droneteam van het Ridderkerkse bedrijf er op uit richting de Zalmhaventoren om daar de nieuwe blikvanger van Rotterdam en de noordelijke Maasoever bij zonsopkomst goed in beeld te kunnen brengen.