De restauratie van de Prinsenmolen tussen de Rotte (rechts) en de Bergse Voorplas vanuit de lucht gezien.
Volledig scherm
PREMIUM
De restauratie van de Prinsenmolen tussen de Rotte (rechts) en de Bergse Voorplas vanuit de lucht gezien. © Roel Dijkstra

Eeuwenoude Prinsenmolen wordt onder handen genomen en is in een enorme ‘bruidssluier’ gewikkeld

De Prinsenmolen in Rotterdam-Hillegersberg lijkt te zijn gewikkeld in een enorme bruidssluier. Voorlopig blijft dat ook zo, want hoewel de kap deze week waarschijnlijk helemaal voorzien is van nieuw riet moeten de acht kanten van deze eeuwenoude poldermolen nog worden aangepakt door de rietdekkers. Door de ‘sluier’ worden voorbijgangers niet gek van de stukjes riet die tegen hen aan waaien.

 1. Eurovisie Songfestival: mogelijk 48 bezoekers besmet tijdens shows in Rotterdam Ahoy

  Eurovisie Songfesti­val: mogelijk 48 bezoekers besmet tijdens shows in Rotterdam Ahoy

  Tijdens het Eurovisie Songfestival in Rotterdam Ahoy zijn in totaal 48 bezoekers mogelijk besmet geraakt met het coronavirus. Dat komt neer op een gemiddelde van 1,6 per duizend festivalgangers, oftewel vijf per show, meldt Fieldlab Evenementen. Het liedjesfestijn was één van de grootschalige evenementen waar beperkt publiek werd toegelaten, met een strenge controle bij de entree. In totaal woonden bijna 30.000 personen het ESF in de Maasstad bij.
 2. Bewoners en scholieren strijden tegen hardrijders in Zuidplas: ‘Een aantal mensen rijdt hier honderd!’
  PREMIUM

  Bewoners en scholieren strijden tegen hardrij­ders in Zuidplas: ‘Een aantal mensen rijdt hier honderd!’

  Te hard rijden in 30 kilometerzones in Zuidplas moet aangepakt worden. Dat vindt Veilig Verkeer Nederland afdeling Zuidplas. Dinsdag is daarom een nieuwe verkeersactie van start gegaan. Samen met scholieren en bewoners worden laserguncontroles gehouden en stickers geplakt. Om te beginnen in Nieuwerkerk aan den IJssel. Doel: een extra aandachtsprikkel voor bestuurders om zo hun snelheid terug te brengen.