Franciscus Gasthuis & Vlietland heropent deuren voor coronapatiënten.
Volledig scherm
PREMIUM
Franciscus Gasthuis & Vlietland heropent deuren voor coronapatiënten. © Google Streetview

Eerste Rotterdamse ziekenhuis opent alweer corona-afdelingen

Franciscus Gasthuis & Vlietland opent als eerste ziekenhuis in de regio weer twee speciale afdelingen voor coronapatiënten nu het aantal opnames stijgt. Verleden week lag er nog één patiënt met bewezen corona in het ziekenhuis, gisteren waren dit er zes.

 1. Is dit Barendrechtse ‘bio-monster’ hét middel tegen de gevreesde horrorplant?
  PREMIUM

  Is dit Barend­recht­se ‘bio-mon­ster’ hét middel tegen de gevreesde horror­plant?

  Elektrocuteren. Overgieten met kokend water. Injecteren met giftig glyfosaat. De Japanse duizendknoop, die zelfs door beton groeit, weet van geen wijken. Misschien vindt de horrorplant zijn Waterloo in Rotterdam waar vanaf vandaag een nieuw, veelbelovend biologisch bestrijdingsmiddel uit Barendrecht wordt getest. Eén shotje en de plant is ‘kassiewijle’. ,,Hij gaat er echt aan!’’
 2. RIVM krabbelt terug: Geen negatief reisadvies voor Rotterdam, maar vermijd drukke plekken
  update

  RIVM krabbelt terug: Geen negatief reisadvies voor Rotterdam, maar vermijd drukke plekken

  Het RIVM krabbelt terug na de eerdere oproep niet af te reizen naar Rotterdam, de stad met de meeste nieuwe besmettingen van Nederland. Susan van den Hof, epidemioloog van het RIVM, zei eerder vandaag voor de camera van RTL Nieuws: ‘Ga niet naar Rotterdam als het niet nodig is’. ,,We bedoelen dat we mensen vragen om drukke plekken te mijden. Dit geldt niet alleen voor Rotterdam, maar ook voor andere drukke steden en plaatsen,’’ is de latere uitleg.