Volledig scherm
PREMIUM
Directeur Stijn Schoonderwoerd voor het verbouwde Wereldmuseum. © Milan Rinck

Eerste deel verbouwd Wereldmuseum vandaag open: ‘We worden een museum over mensen’

Vandaag opent koningin Máxima het eerste deel van het verbouwde Wereldmuseum in Rotterdam. Het is een heel ander museum dan vroeger, zegt directeur Stijn Schoonderwoerd. ,,In plaats van een museum over objecten, worden we een museum over mensen."

Vandaag opent Superstraat, het kindermuseum. Wat is dat?

,,Superstraat is een imaginaire Rotterdamse straat. En daar is het Burendag. Freddy, de buurtconciërge, moet die organiseren, maar hij weet niet zo veel van zijn buren. Daarom vraagt hij de kinderen die naar Superstraat komen om hem te helpen. Zij horen allerlei verhalen van de mensen die in Superstraat wonen. Superstraat is de opvolger van het Reispaleis, de legendarische kindertentoonstellingen die het Wereldmuseum vroeger had. Toen we begonnen met nadenken over het nieuwe museum was een van de eerste dingen die we bedachten dat zo'n kindertentoonstelling weer terug moest. Rotterdam is natuurlijk een superdiverse stad. Eigenlijk hoef je in Rotterdam de stad niet uit om de wereld te leren kennen."

  1. Rechtbank laat ‘regisseur’ van liquidatie Moon Tong Choi (64) niet gaan

    Rechtbank laat ‘regisseur’ van liquidatie Moon Tong Choi (64) niet gaan

    Rotterdammer Jin X. (29) die door de politie wordt beschouwd als de regisseur van de liquidatie van Moon Tong Choi (64) – oktober vorig jaar in Rotterdam-Kralingen – moet van de rechtbank achter de tralies blijven. De advocaat van X. heeft vanochtend tijdens een pro-formazitting bepleit dat zijn voorlopige hechtenis moet worden opgeheven omdat nergens uit zou blijken dat hij iets met de afrekening te maken heeft. Het verzoek tot vrijlating werd echter door de rechtbank afgewezen.