De regels voor het testen zijn anders dan in het begin van de crisis. Mensen die 70 jaar of ouder zijn of een zwakke gezondheid hebben, worden getest als de vrees is dat zij naar het ziekenhuis moeten. Ook patiënten in het ziekenhuis en mensen die in ziekenhuizen werken worden getest. Dit betekent dat de aantallen een minder goed beeld geven van de verspreiding van het coronavirus dan in de eerste dagen.
Volledig scherm
De regels voor het testen zijn anders dan in het begin van de crisis. Mensen die 70 jaar of ouder zijn of een zwakke gezondheid hebben, worden getest als de vrees is dat zij naar het ziekenhuis moeten. Ook patiënten in het ziekenhuis en mensen die in ziekenhuizen werken worden getest. Dit betekent dat de aantallen een minder goed beeld geven van de verspreiding van het coronavirus dan in de eerste dagen. © ElisabethTweeSteden Ziekenhuis (ETZ) Tilburg.

Eerste coronapatiënt uit Schiedam overleden, 57 nieuwe besmettingen erbij in een dag tijd

Een coronapatiënt uit Schiedam is de afgelopen 24 uur overleden, zo meldt de GGD Rotterdam-Rijnmond. In totaal zijn sinds gisteren 57 inwoners positief getest op het coronavirus. Deze stijging ligt in lijn met vorige week. Na Rotterdam (14) zijn er de meeste nieuwe patiënten bijgekomen in de Hoeksche Waard (8) en op Goeree-Overflakkee (7).