‘Ome’ Rinus de Roode was nooit te beroerd om een ander te helpen. Op 16 december overleed hij op 90-jarige leeftijd aan de gevolgen van het coronavirus.
Volledig scherm
PREMIUM
‘Ome’ Rinus de Roode was nooit te beroerd om een ander te helpen. Op 16 december overleed hij op 90-jarige leeftijd aan de gevolgen van het coronavirus. © Privéfoto

Een ouwe chagrijn? Welnee, achter het gemopper van Rinus (90) schuilde een wereldvent

Van wieg tot grafSoms gevreesd, maar bovenal geliefd. Achter het gemopper van Rinus de Roode (90) schuilde een wereldvent. Nooit te beroerd om een ander te helpen en altijd in voor een feestje. Als vrijwilliger was ‘ouwe Rinus’ dagelijks bij XerxesDZB te vinden, vooral na de dood van zijn grote liefde Sjaan.

 1. Weigeraars van AstraZeneca-vaccin zijn geen complotaanhangers, ze willen gewoon een ander merk
  PREMIUM

  Weigeraars van AstraZene­ca-vac­cin zijn geen complotaan­han­gers, ze willen gewoon een ander merk

  In de rij voor de gate had ik het niet meer. Voor vertrek was ik al gespannen en toen kwam vriendin Fidan ook nog met een unheimische uitspraak. ,,Geen goed gevoel”, zei ze weliswaar lachend, maar zenuwachtig hinkend. Eenmaal in het vliegtuig klampte ik me bij iedere vlaag van turbulentie vast aan de stoel, vooral toen we over Syrië vlogen. Irrationeel, want de kans is velen malen groter dat je omkomt bij een auto-ongeluk of door een val van de trap. En toch stappen veel mensen voor geen goud een vliegtuig in.
 1. Middelburgse skaters blij met komst nieuw skatepark
  Play

  Middelburg­se skaters blij met komst nieuw skatepark

 2. Deze uien zullen (als het goed is) niet rotten
  Play

  Deze uien zullen (als het goed is) niet rotten