Bloemen op de Waalhavenweg in Rotterdam. Hier kwam motoragent Arno om toen hij aangereden werd door een vrachtwagen. De vrachtwagen op de foto heeft niets te maken met het incident.
Volledig scherm
PREMIUM
Bloemen op de Waalhavenweg in Rotterdam. Hier kwam motoragent Arno om toen hij aangereden werd door een vrachtwagen. De vrachtwagen op de foto heeft niets te maken met het incident. © Frank de Roo

Edwin M. reed motoragent niet in opwelling dood, zeggen nabestaanden: ‘Het was moord’

De nabestaanden van motoragent Arno zijn ervan overtuigd dat vrachtwagenchauffeur Edwin M. hem niet in een opwelling heeft doodgereden, maar dat het moord was. Het Openbaar Ministerie ziet ook aanwijzingen voor voorbedachten rade. Zo zou M. hebben gezegd bij een volgende controle een agent dood te rijden. 

 1. Wat kleinzoon Niels leert van De Ramp van ’53: ‘We weten nu veel meer dan dat we toen wisten’
  PREMIUM

  Wat kleinzoon Niels leert van De Ramp van ’53: ‘We weten nu veel meer dan dat we toen wisten’

  Sommige verhalen over de Watersnoodramp leest ze niet meer. Het verdriet over het verlies van naaste familieleden en dorpsgenoten komt dan te dichtbij voor Adri van der Ree (89). Ook nu het al zeventig jaar geleden is. Kleinzoon Niels van der Ree (31) kan de indrukwekkende verhalen inmiddels wel dromen, toch ziet hij er geen waarschuwing voor de toekomst in. ‘Het is nu een heel andere tijd dan toen’.
 2. Sjoemelen met donaties werd als ‘normaal’ gezien: ‘De kerk krijgt geld, maar islamitische instellingen niet’
  PREMIUM

  Sjoemelen met donaties werd als ‘normaal’ gezien: ‘De kerk krijgt geld, maar islamiti­sche instellin­gen niet’

  Als de belastingaangifte weer ingevuld moest worden, stonden er soms hele groepen collega's en vrienden in de rij voor de Islamitische Universiteit van Europa in Rotterdam. Daar werd jarenlang gestrooid met valse donatiebewijzen, waardoor particulieren veel geld terugkregen van de Belastingdienst. In totaal ging het om miljoenen euro’s. ,,Ik kreeg te horen dat dit als normaal werd gezien.”