Chris Buitendijk van Studio Rashkov: ,,Onze trots op Rotterdam is ook een beetje afzetten tegen Amsterdam.’’
Volledig scherm
PREMIUM
Chris Buitendijk van Studio Rashkov: ,,Onze trots op Rotterdam is ook een beetje afzetten tegen Amsterdam.’’ © Frank de Roo

Duo maakt kunst uit trots voor de stad: ‘Iedereen riep jarenlang hoe lelijk Rotterdam was’

Eigen kweekDat Rotterdam met de dag populairder wordt, is wel duidelijk. Daarom verdient de stad de aandacht die het verdient, maar dan net even anders, vindt Rotterdammer Chris Buitendijk. Hij timmert samen met Delian Rashkov aan de weg met allerlei attributen waarin de iconen van de stad subtiel zijn verwerkt. 

  1. Hilledijk-brandstichter Kenan B. nadrukkelijk op radar Belgische justitie voor ‘duinenmoord’
    PREMIUM

    Hilledijk-brandstich­ter Kenan B. nadrukke­lijk op radar Belgische justitie voor ‘duinen­moord’

    Rotterdammer Kenan B. staat nog steeds op de radar van justitie in België voor een moord uit 2010 in Zeebrugge. Een Belgisch gerecht buigt zich in september over zijn rol in de ‘duinenmoord’, waarbij de ex-partner van B. om het leven kwam. De 55-jarige man zit in Nederland een gevangenisstraf van 10 jaar uit vanwege de fatale woningbrand vorig jaar april aan de Hilledijk. Daarbij kwam de 27-jarige Robert Hendrix, die uit het appartement erboven naar beneden sprong, om het leven. Het vonnis is overigens nog niet definitief, want B. heeft beroep aangetekend tegen zijn straf.