Winkels aan de Beijerlandselaan.
Volledig scherm
Winkels aan de Beijerlandselaan. © Jan de Groen

Duizenden euro’s aan boetes voor opkopers aan Beijerlandselaan op Zuid

Na een actie tegen criminaliteit heeft het Openbaar Ministerie honderden euro’s aan boetes opgelegd aan acht opkopers aan de Beijerlandselaan in Rotterdam-Zuid. Ze hadden onder meer spullen ingekocht van minderjarigen en een laptop en navigatiesystemen gekocht die mogelijk gestolen zijn. 

Tijdens de actie werden in twee dagen 21 bedrijven gecontroleerd. Onder meer juweliers, opkopers van goud en telefoons en de winkel Cash Converters zijn bezocht. Acht van hen hadden hun systemen niet op orde, volgens het OM. De boetes variëren in prijs van 250 tot 1750 euro.  

Opkopers moeten registreren waar ze de spullen vandaan halen, om identificatie vragen bij een verkoper en onderzoek doen naar de herkomst van de spullen. Dat hadden niet alle opkopers gedaan. Zo had een groot aantal van hen tweedehandsautoradio’s en navigatiesystemen in de winkel liggen die niet geregistreerd waren, meldt het OM. 

Verkoop van verkochte spullen

Het OM: ‘Een andere opkoper maakte er helemaal een potje van: in zijn zaak werden onder andere goederen aangetroffen die volgens het systeem al verkocht waren.’

Meerdere inkopers van telefoons hadden ingekocht bij minderjarigen, terwijl dat verboden is. Ook hadden ze producten in de winkel liggen die niet geregistreerd stonden.