Volledig scherm
Het drone-team van de brandweer Rotterdam Rijnmond. © Frank de Roo

Droneteam van brandweer gaat politie officieel ondersteunen

De Politie Eenheid Rotterdam gaat vanaf vandaag officieel gebruik maken van het droneteam van de Gezamenlijke Brandweer Rotterdam-Rijnmond. De drone zal worden ingezet voor forensische opsporing en het analyseren van verkeersongevallen.

De drone kan bijvoorbeeld ingezet worden bij dodelijke incidenten. ,,Als er iemand in onze regio wordt neergeschoten met dodelijke afloop moet er een overzichtsfoto worden gemaakt. Met een drone kunnen we snel op grote hoogte komen om zo’n foto te maken’’, legt teamleider Robbert Heinecke van het droneteam uit.

Ook geeft de drone meer informatie over de toedracht en schade van een verkeersongeval, waardoor het delen van deze informatie met bevelvoerders en de meldkamer een stuk sneller gaat. ,,Hoe minder file, hoe beter.’’

Overeenkomst

De concrete afspraken tussen de politie en brandweer staan in een samenwerkingsovereenkomst, die plaatsvervangend politiechef Karin Krukkert en Gezamenlijke Brandweer-directeur Jan Waals vanmiddag tekenden.

Het droneteam werd de afgelopen tijd al bij meer dan vijftig incidenten ingezet en heeft zijn nut al behoorlijk bewezen. De verwachting is dat het team nog verder uit zal breiden.