Even geen les op school voor tweehonderd kinderen van De Kleine Pijler in Rotterdam. Zeker drie leraren hebben corona. De school is dicht.
Volledig scherm
PREMIUM
Even geen les op school voor tweehonderd kinderen van De Kleine Pijler in Rotterdam. Zeker drie leraren hebben corona. De school is dicht. © ANP

Drie leraren met corona: weer Rotterdamse basisschool dicht

Tweehonderd leerlingen van de Rotterdamse openbare basisschool De Pijler krijgen deze week weer thuis les. Drie leraren hebben namelijk corona, waardoor een van de twee locaties van de  school op de Kop van Zuid nu een week dicht is. Een vierde leraar met klachten wacht nog op de uitslag van de test. 

 1. Aboutaleb gefrustreerd over mondkapjesplicht: ‘Ik heb in Rotterdam nul komma nul steun ervaren’
  PREMIUM

  Aboutaleb gefrus­treerd over mondkapjes­plicht: ‘Ik heb in Rotterdam nul komma nul steun ervaren’

  De naderende invoering van een landelijke mondkapjesplicht zorgt bij de Rotterdamse burgemeester Aboutaleb voor frustratie. Niet omdat hij erop tegen is, maar juist omdat hij er in juli al voor pleitte en weinig medestanders kreeg, ook niet voor het experiment in augustus waarbij het dragen van mondkapjes op drukke plekken in de stad werd verplicht. ,,Ik heb nul komma nul steun ervaren’’, zei hij donderdag in de gemeenteraad.
 2. Als al je vriendinnen duckfacend op de foto staan, kan jij natuurlijk niet achterblijven
  PREMIUM
  Column

  Als al je vriendin­nen duckfacend op de foto staan, kan jij natuurlijk niet achterblij­ven

  Ze lijkt alwéér gegroeid, mijn nichtje Siena van (bijna) 11. Lange haren in een staart, schoenen met een klein hakje en een hippe wijde pijpenbroek – echt een dametje. Met een tas vol kleding en snoep en een stralend gezicht stond ze afgelopen week voor mijn deur voor een logeerpartij. Natuurlijk had ze haar iPad ook meegenomen. ,,Maar niet te veel op dat ding, hoor’’, waarschuwde mijn tante. ,,Voordat je het weet zit ze uren als een zombie in een hoekje van de kamer.”
 1. Paula Schot is benoemd als eerste vrouwelijke wethouder SGP: 'En nú aan de slag'
  Play

  Paula Schot is benoemd als eerste vrouwelij­ke wethouder SGP: 'En nú aan de slag'

 2. Van Rotterdam verhuisd naar Zierikzee: 'Hier kun je alles'
  Play

  Van Rotterdam verhuisd naar Zierikzee: 'Hier kun je alles'