Drie explosies in Rotterdam, onder meer bij Feyenoordcafé: ‘Dan ben je toch niet goed bij je paasei?’

videoOpnieuw is een Feyenoordcafé in Rotterdam-Zuid opgeschrikt door een explosie. In de nacht van donderdag op vrijdag ontplofte een explosief in café The Hide Away op het Kreekplein. Het café is na het incident voor twee weken gesloten op last van burgemeester Aboutaleb. Ook op twee andere plekken in de stad deden zich explosies voor.

 1. De Erasmusbrug bestaat 25 jaar en dit zijn de mooiste foto's
  PREMIUM
  Foto-serie

  De Erasmus­brug bestaat 25 jaar en dit zijn de mooiste foto's

  De Erasmusbrug is 25 jaar oud, en al een kwart eeuw wordt er gefeest en gefuifd op de beroemde oeververbinding in hartje stad. Wielerfans hosten op het brugdek tijdens de Tourstart in 2010, Rotterdammers vergaapten zich aan spetterend vuurwerk met oud en nieuw of moedigden afgematte atleten aan bij de zoveelste marathon. Met als kers op de taart de oogverblindende show die dj Afrojack gaf als uitsmijter van het Eurovisie Songfestival.
 2. Belastingen in Rotterdam komend jaar niet omhoog: ‘Rekening van crisis komt niet terecht bij inwoners’
  Update

  Belastin­gen in Rotterdam komend jaar niet omhoog: ‘Rekening van crisis komt niet terecht bij inwoners’

  Rotterdammers hoeven niet bang te zijn dat de stad hen volgend jaar de rekening presenteert voor de extra kosten en gederfde inkomsten van de coronacrisis. Het Rotterdamse stadsbestuur belooft de gemeentelijke belastingen niet te verhogen en evenmin te bezuinigen. De bedoeling is juist om 114 miljoen euro te investeren in nieuwe huizen en leegstaande winkel- en kantoorpanden om te bouwen naar woningen.