Volledig scherm
Het touw waarop de sporen zijn gevonden. © Politie.

Doorbraak in mysterieuze moordzaak uit 1991: dna op touw gevonden

De politie heeft een dna-profiel van de vermoedelijke moordenaar van Aziz Muhammad. De 40-jarige Muhammad werd op 8 september 1991 aan de Spangesekade in Rotterdam in zijn kofferbak gevonden. Op het touw waarmee hij was vastgebonden zijn dna en andere sporen ontdekt. Deze zijn met de nieuwste technieken onderzocht door het Nederlands Forensisch Instituut. Dit werd vanavond bekend gemaakt in het tv-programma Opsporing Verzocht. 

Volgens de politie komt het dna-profiel niet voor in de databank. De gezochte persoon is dus waarschijnlijk nooit met politie en justitie in aanraking geweest voor een vergrijp waarbij dna afgestaan moet worden. 

Familieleden tastten in het duister over waarom iemand Aziz Muhammad wilde vermoorden.  Hij had met niemand ruzie en werd omschreven als ‘een zachtaardige man’. 

Stoffeerder

Aziz Muhammad (40) kwam uit Pakistan en was daar getrouwd. Zijn vrouw en hij kregen vijf kinderen. Om hen en beter een beter leven te geven kwam Muhammad halverwege de jaren 80 van de vorige eeuw naar Nederland om geld te verdienen. Uiteindelijk belandde hij in Rotterdam waar hij – illegaal – als meubelstoffeerder aan het werk ging. Hij werkte op verschillende plekken in Rotterdam en woonde afwisselend bij vrienden en familie.

Om van het predicaat ‘illegaal’ af te komen ging hij in 1988 een schijnhuwelijk aan. Hij betaalde de vrouw 12.000 gulden voor haar jawoord. Hoe hij aan zo veel geld kwam, is niet duidelijk. De dag voor zijn overlijden werkte Muhammad nog met zijn neef bij de meubelstoffeerder. 

  1. Marktkooplui vrezen songfestivaldorp: ‘We staan weer met de rug tegen de muur’
    PREMIUM

    Marktkoop­lui vrezen songfesti­val­dorp: ‘We staan weer met de rug tegen de muur’

    De marktkooplieden van de weekmarkt op de Binnenrotte maken zich grote zorgen over de komst van een Eurovision Village. Vertegenwoordigers van de ondernemers werden vandaag bijgepraat door de directie van de Rotterdamse songfestivalorganisatie. ,,Daar hoorden we dat we geen drie, maar vijf marktdagen zullen missen’’, zegt secretaris Laurenz van der Burg van de Centrale Vereniging voor de Ambulante Handel (CVAH).