Volledig scherm
PREMIUM
Er is uitgebreid geoefend met hulphonden in Blijdorp. © Diergaarde Blijdorp

Doorbraak in Blijdorp: hulphonden vanaf nu welkom in Rotterdamse dierentuin

Geleidehonden zijn vanaf nu welkom in Diergaarde Blijdorp. Er is een speciale route uitgezet in de Rotterdamse zoo, die hulphonden en hun baasjes kunnen volgen. ,,Onze dieren zijn van oudsher niet gewend aan hulphonden en we hebben veel doorloopverblijven waar je dichtbij de dieren kunt komen. We hebben tijd nodig gehad om onze dieren te laten wennen’’, zegt woordvoerster Constance Alderlieste.

Volgens het VN-verdrag over de rechten van mensen met een beperking moeten assistentiehonden officieel worden toegelaten in openbare gelegenheden. Samen met de organisatie KNGF Geleidehonden is Blijdorp in 2017 begonnen met proefwandelingen met diverse types assistentiehonden. Blijdorp is daarna blijven testen met een aantal honden omdat bepaalde dieren moeilijk konden wennen.

  1. ‘De reiziger zou schande spreken van wat ik allemaal doe in de trein’
    PREMIUM

    ‘De reiziger zou schande spreken van wat ik allemaal doe in de trein’

    'Neus ophalen in de trein? Doe dat lekker thuis!' Ik smul van de rubriek Joost mag 't weten in deze krant. Wijsheid komt met de jaren, en aangezien Joost Prinsen (77) al een eind op weg is, beantwoordt hij al uw vragen. Deze keer wil iemand, die dagelijks met de trein tussen Rotterdam en Utrecht reist, weten waarom medereizigers voortdurend lawaaierig hun neus ophalen. 'Kunnen ze niet gewoon wachten totdat ze thuis zijn?'