Volledig scherm
PREMIUM
De politie verspreidde de foto van James B. toen uit onderzoek bleek dat hij contact had gehad met het 12-jarige Rotterdamse meisje dat vermist was. © politie

Door fout bij online paardenspel kon James B. contact leggen met 12-jarig meisje

Door een fout in de Nederlandse server van het online-paardenspel Star Stable kon James B. contact leggen met een 12-jarig Rotterdams meisje. De 50-jarige Amerikaan zou de jonge scholiere hebben misbruikt in het Hilton Hotel in het Rotterdamse centrum. B. staat morgen voor de eerste keer voor de rechter. 

De twee leerden elkaar kennen in de online spelwereld Star Stable, zo vertelde de Nederlandse dochter van de Amerikaan kort nadat de Rotterdamse weer was gevonden. De dochter zou samen met hen in een chatroom hebben gezeten.

  1. Marktkooplui vrezen songfestivaldorp: ‘We staan weer met de rug tegen de muur’
    PREMIUM

    Marktkoop­lui vrezen songfesti­val­dorp: ‘We staan weer met de rug tegen de muur’

    De marktkooplieden van de weekmarkt op de Binnenrotte maken zich grote zorgen over de komst van een Eurovision Village. Vertegenwoordigers van de ondernemers werden vandaag bijgepraat door de directie van de Rotterdamse songfestivalorganisatie. ,,Daar hoorden we dat we geen drie, maar vijf marktdagen zullen missen’’, zegt secretaris Laurenz van der Burg van de Centrale Vereniging voor de Ambulante Handel (CVAH).