Rotterdamse straten die meedoen aan de nieuwe corona-actie van Opzoomer Mee kunnen 150 euro krijgen voor leuke, veilige burenacties, zoals een silent disco of het uitdelen van chocoladeletters. Er zijn ook kerstbomen en lichtslangen beschikbaar.
Volledig scherm
Rotterdamse straten die meedoen aan de nieuwe corona-actie van Opzoomer Mee kunnen 150 euro krijgen voor leuke, veilige burenacties, zoals een silent disco of het uitdelen van chocoladeletters. Er zijn ook kerstbomen en lichtslangen beschikbaar. © Jolly Booth

Donkere dagen misschien wel zwaarder dan ooit: ‘Wees lief voor je buren, zeker in december’

OpzoomerenSinterklaas, Kerstmis, gezellig! Dank je de koekoek, gezellig? Met corona hijgend in ons nek? December wordt misschien zwaarder dan ooit. Dat is precies de reden waarom Opzoomer Mee het actiejaar afsluit met ‘Doe wat liefs voor je buren in december’. Met de bekende Opzoomer-kerstboom als boom van hoop. 

 1. Onderzoek: Veel mis in tbs-kliniek Kijvelanden bij gijzeling en ontsnapping
  PREMIUM
  UPDATE

  Onderzoek: Veel mis in tbs-kli­niek Kijvelan­den bij gijzeling en ontsnap­ping

  Grove blunders bij de toegangscontrole en op de afdeling voor extreem vluchtgevaarlijke tbs’ers hebben er toe geleid dat Dennie M. (37) en Tony van H. (53) konden ontsnappen uit de Kijvelanden in Poortugaal. Dat is de snoeiharde kritiek van de Inspectie Justitie en Veiligheid die onderzoek deed naar de misstanden in de kliniek. Moeiteloos konden door de vriendin van M. een alarmpistool en een mes in een boxershort onder haar rok naar binnen worden gesmokkeld.
 1. Deze kinderen weten nu ook wie Sinterklaas is
  Play

  Deze kinderen weten nu ook wie Sinter­klaas is

 2. Familie de Jager in Dreischor viert uitbundig kerst
  Play

  Familie de Jager in Dreischor viert uitbundig kerst