Volledig scherm
Klanten kijken rond bij Hudson’s Bay. © ANP

Dit zijn de nieuwe eigenaren van het Hudson’s Bay-pand

De Beursgallery in Rotterdam komt in handen van vastgoedbedrijven Signa en RFR. Die kopen het pand aan het oostelijke eind van de Koopgoot, waar onder meer Hudson’s Bay, Saks OFF 5th en Topshop winkels in hebben, van de vastgoedtak van de Duitse verzekeraar Allianz. De overnameprijs is niet bekendgemaakt.

Opvallend detail is dat het Oostenrijkse Signa de meeste Europese activiteiten van Hudson’s Bay overnam. Signa was al de eigenaar van het Duitse warenhuis Karstadt en nam Galeria Kaufhof, dat in handen was van Hudson’s Bay Company, over. Alleen de Nederlandse Hudson’s Bay-winkels bleven in Canadese handen. Die gaan echter voor het einde van het jaar dicht.

Onbekend is nog wat de nieuwe eigenaren met het enorme winkelpand gaan doen. Lezers van deze site fantaseerden onlangs nog hardop over een nieuwe bestemming: een Ikea City, een schaatsbaan of een overdekte markt à la Beverwijk. Gezien de portefeuille van Signa en RFR ligt het voor de hand dat er winkels of kantoren in het gebouw komen. 

  1. Vier taakstraffen en een geldboete geëist in hoger beroep Rotterdamse voetbalrellen

    Vier taakstraf­fen en een geldboete geëist in hoger beroep Rotterdam­se voetbalrel­len

    Vijf personen die worden verdacht van openbare geweldpleging en of baldadigheid na de verloren kampioenswedstrijd van Feyenoord in 2017, hebben deze week in hoger beroep een strafeis tot 240 uur taakstraf en een geldboete gekregen. Met de - al dan niet verzwaarde - strafeisen wil het OM een duidelijk signaal afgeven: ,,Voetbalgeweld en geweld tegen gezagsfunctionarissen tolereren we niet”, aldus de persvoorlichter.