Dit zijn de meest bemoedigende filmpjes tijdens de coronacrisis

Het klappen voor de zorg, medewerkers van het Maasstad Ziekenhuis die You'll Never Walk Alone voor elkaar zingen of het thuisconcert van het Rotterdams Philharmonisch Orkest: in deze tijd van crisis wordt elkaar juist met lieve filmpjes een hart onder de riem gestoken. Wij hebben de mooiste op een rijtje gezet. 

Het zorgpersoneel van het Maasstad Ziekenhuis stak met een wel heel ontroerende manier hun collega's een hart onder de riem. In onderstaande video is te zien hoe zij gezamenlijk You’ll Never Walk Alone zingen. Het bemoedigende filmpje bleef niet binnen de stadsgrenzen van Rotterdam, maar ontroerde in heel Nederland. Zelfs Liverpool FC-trainer Jürgen Klopp werd emotioneel van deze uitvoering.

Tekst gaat verder onder de video.

Ook dichter Moses Roffa sprak de inwoners van de Maasstad aangrijpend toe in de video 'Alles komt goed'.  De Rotterdamse poëet zei onder meer: ‘Veilig thuis, of sterk en dienstbaar. Goh, wat zijn we jullie dankbaar. Sterker door strijd, sterker dan ooit. Vecht tot het einde, opgeven nooit. Het is ons verhaal. Het zit in ons bloed. Rotterdam: alles komt goed.’

Tekst gaat verder onder de video.

Ivo Opstelten, voorzitter van het Haven Charity Gala Rotterdam, spreekt zijn bewondering uit voor de zorgmedewerkers en de ondernemers die het nu moeilijk hebben. ‘Mensen, let op een ander en let op jezelf. We zullen het coronavirus eronder krijgen. We doen dat met elkaar.’

Tekst gaat verder onder de video.

De Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond stak eveneens de handen uit de mouwen en maakte in onderstaand filmpje een ode aan alle zorgtoppers in onze regio. In de video is te zien hoe bekende én onbekende Rotterdammers hun dank met de hashtag #heldenmoed uitspreken. 

Tekst gaat verder onder de video.

Op 17 maart konden alle Rotterdammers hun steun betuigen aan de zorghelden. Om 20.00 uur precies klapte heel Nederland en ook Rotterdam voor het ziekenhuispersoneel dat lange dagen moet werken. Niet alleen het zorgpersoneel, maar ook vakkenvullers, vuilnismannen en alle anderen mensen die ons land in deze tijd draaiende houden, werden in het zonnetje gezet.

Tekst gaat verder onder de video.

Tot slot, de uitvoering van Alle Menschen werden Brüder door het Rotterdams Philharmonisch Orkest. Dit bijzondere huisconcert kreeg al meer dan een miljoen weergeven en bereikte zelfs Amerikaanse actrice Oprah Winfrey. Luister zelf naar deze mooie uitvoering. 

Medewerkers Maasstad zingen voor elkaar.
Volledig scherm
Medewerkers Maasstad zingen voor elkaar. © Maasstad Ziekenhuis
Een spandoek bij het Maasstad Ziekenhuis.
Volledig scherm
Een spandoek bij het Maasstad Ziekenhuis. © MediaTV