Het onderwijs is er op sommige vlakken ook beter op geworden. Leerlingen zijn zelfstandiger gaan werken waardoor ze meer zelfvertrouwen krijgen, zieke kinderen kunnen thuis bij blijven en de les wordt meer toegespitst op de leerling.
Volledig scherm
PREMIUM
Het onderwijs is er op sommige vlakken ook beter op geworden. Leerlingen zijn zelfstandiger gaan werken waardoor ze meer zelfvertrouwen krijgen, zieke kinderen kunnen thuis bij blijven en de les wordt meer toegespitst op de leerling. © Eric Elich

Dit verbeterde allemaal in het onderwijs dankzij de coronacrisis

De scholensluiting heeft ontzettend veel impact gehad op het onderwijs. Kinderen liepen achterstanden op, verdwenen uit beeld en hebben nu nog steeds moeite om hun ritme weer te vinden. Máár er zijn ook positieve gevolgen van de coronacrisis, zien schoolleiders. Dit verbeterde er allemaal in het basis- en middelbaar onderwijs.

 1. Vier jongens aangehouden voor vuurwerkterreur rond jaarwisseling in Rotterdam-Lombardijen

  Vier jongens aangehou­den voor vuurwerk­ter­reur rond jaarwisse­ling in Rotterdam-Lombardij­en

  De politie heeft vier tienerjongens uit Rotterdamse wijk Lombardijen in de kladden gegrepen voor het afsteken van vuurwerkbommen rond de jaarwisseling. Die zorgden voor grote schade aan twee scholen, twee woningen en een pand en busje van de gemeente Rotterdam. Daarnaast werd in de nieuwjaarsnacht een molotovcocktail gegooid naar een politieauto. De politie lichtte de jongens (drie van 15 en een van 14) maandagochtend van hun bed.
 1. Stoep open voor werkzaamheden? Dat gebeurt straks minder vaak
  Play

  Stoep open voor werkzaamhe­den? Dat gebeurt straks minder vaak

 2. Met krachttraining is Daniëlle haar reuma de baas
  Play

  Met krachttrai­ning is Daniëlle haar reuma de baas