De HMM Algeciras, het grootste containerschip ter wereld van dit moment.
Volledig scherm
De HMM Algeciras, het grootste containerschip ter wereld van dit moment. © Havenbedrijf Rotterdam

Dit nieuwe recordschip is onderweg naar Rotterdam

De HMM Algeciras is onderweg naar Rotterdam. Volgens planning arriveert het grootste containerschip ter wereld op woensdag 3 juni voor het eerst in de grootste haven van Europa. Dat heeft het Havenbedrijf Rotterdam vanmorgen bekendgemaakt.

De HMM Algeciras volgt de MSC Gülsün op als recordschip. Qua lengte - zo’n 400 meter - is het niet groter, maar er passen meer containers op. De Gülsün heeft een capaciteit van 23.756 TEU en de Algeciras van 23.964 TEU. TEU is een standaardmaat voor containers. De meeste containers meten overigens 2 TEU.

De HMM Algeciras heeft tijdens deze reis 19.621 TEU aan boord en ook dat is een record. Het Koreaanse schip werd op 24 april opgeleverd door de scheepswerf Daewoo Shipping & Marine Engineering’s Okpo. Het is 400 meter lang en 61 meter breed. De oppervlakte is vergelijkbaar met vier voetbalvelden.

Nog elf

Het schip lost en laadt containers bij containeroverslagbedrijf Rotterdam World Gateway (RWG) in de Amaliahaven, bij de Tweede Maasvlakte. HMM, voorheen Hyundai Merchant Marine, heeft nog elf 24.000 TEU-schepen in bestelling.