Dit laboratorium zit het nieuwe Feyenoordstadion in de weg

videoDat de bouw van het nieuwe Feyenoordstadion met een jaar is uitgesteld, komt onder meer door het bedrijf TLR International Laboratories op Zuid. De hightech onderneming, die zo’n beetje alles op het gebied van voedsel keurt, zit exact op de plek waar de grasmat van de toekomstige voetbaltempel moet komen te liggen. En gaat daar voorlopig niet weg. Een kijkje achter de schermen.

Als je bij TLR aan de Bankwerkerstraat binnenstapt, gaat er een nieuwe wereld voor je open. Een wereld van hypermoderne, peperdure apparatuur, in witte jassen gestoken laboranten en kratjes afgeladen met de meest uiteenlopende producten. Zoals pakken ingevroren vlees, bomvolle zakken maïs – vers uit de haven – en mango’s. ,,Van over de hele wereld komen hier spullen binnen’’, zegt directeur Harm Janssens.

  1. Spanning voor wedstrijd: ‘Feyenoord is niet antisemitisch, Feyenoord is anti-Ajax’

    Spanning voor wedstrijd: ‘Feyenoord is niet antisemi­tisch, Feyenoord is an­ti-Ajax’

    Feyenoord en de fans houden hun hart vast voor de wedstrijd tegen het Israëlische Hapoel Beer Sheva, vanavond in de Kuip. Hoewel iedereen een voetbalfeest verwacht tijdens deze Europese wedstrijd, is er altijd de angst dat een paar idioten het verpesten met spreekkoren, sissende gaskamergeluiden of Palestijnse vlaggen. Op sociale media roepen supporters op om het netjes te houden en de club niet in diskrediet te brengen.