Het restaurant is een pop-up aan de Wilhelminakade, op een verhoogd terras, van de bekende horecafirma Dudok. Open vanaf 3 juni.
Volledig scherm
Het restaurant is een pop-up aan de Wilhelminakade, op een verhoogd terras, van de bekende horecafirma Dudok. Open vanaf 3 juni. © Dudok aan de Maas

Dit is het nieuwste terras in de stad: Dudok aan de Maas

De bekende Rotterdamse horecaondernemers van Dudok openen op woensdag 3 juni op de kade bij de Cruise Terminal een pop-uprestaurant met een verhoogd terras en – als het weer meezit – zonnig uitzicht over de Nieuwe Maas.

Ondanks dat het de laatste jaren steeds drukker wordt op de Willhelminapier, biedt het terras van de Cruise Terminal - op de locatie van Dudoks vroegere Café Rotterdam - volgens een zegsman van Dudok ‘zeeën van ruimte’. ,,Ruimte voor afstand tussen de dinertafels, ruimte voor een snelle foto met de skyline als decor en ruimte voor een verantwoorde en gastvrije bediening van onze collega’s.’’ 

Vakantiebestemming

Dudok aan de Maas moet een ‘culinaire vakantiebestemming in eigen stad’ worden en blijft in ieder geval drie maanden draaien. De zaak met Franse keuken is open van woensdag tot en met zondag en werkt enkel met reserveringen via deze site. 

Het restaurant heeft een vroege en een late shift. De vroege ronde is van 18.00 tot 20.00 uur en de tweede sessie is van 20.00 uur tot sluitingstijd. De eerste dertig personen per shift (dit geldt in ieder geval voor juni) hebben altijd een plek; bij mooi weer buiten en bij slecht weer binnen. Als de plekken van beide shifts vol zijn, kan een gast een plek op de wachtlijst reserveren.