Dorus Galama (links ) en Ton Leenders van Gerrard Street: ,,Omdat reparatie relatief duur is en de verleiding groot om alsnog een nieuw model te kopen, belanden koptelefoons vaak op de vuilnisbelt.”
Volledig scherm
PREMIUM
Dorus Galama (links ) en Ton Leenders van Gerrard Street: ,,Omdat reparatie relatief duur is en de verleiding groot om alsnog een nieuw model te kopen, belanden koptelefoons vaak op de vuilnisbelt.” © Frank de Roo

Dit duo maakt de koptelefoon die je van je leven nooit meer weggooit

Made in 010Koptelefoons zijn wegwerpartikelen. Maar het kan ook anders: kopen, of leasen, met een levenslange garantie. Kabeltje stuk? Klankkast kapot? Het Rotterdamse Gerrard Street stuurt zonder morren een nieuw onderdeeltje op voor hun ‘headphones’. En het mes snijdt aan twee kanten: handig voor jou én een stuk beter voor het milieu. 

 1. Na twaalf jaar implantaten heeft Johanna (41) nu weer ‘eigen’ borsten: ‘Gevoel is terug’
  PREMIUM
  MET VIDEO

  Na twaalf jaar implanta­ten heeft Johanna (41) nu weer ‘eigen’ borsten: ‘Gevoel is terug’

  Op haar 29ste maakte Johanna Kok (41) de rigoureuze beslissing om haar borsten te laten verwijderen. Als drager van het BRCA1-gen, had ze zestig tot tachtig procent kans op een agressieve vorm van borst- of eierstokkanker. Twaalf jaar liep ze met silicone implantaten rond. ,,Die moésten eruit, het voelde niet goed.” Nu mag ze deelnemen aan een trial waarbij borsten gevormd worden met lichaamseigen weefsel. ,,Na twaalf jaar is het gevoel terug!”