Diana Ross is een van de prominenten dit jaar op North Sea Jazz.
Volledig scherm
Diana Ross is een van de prominenten dit jaar op North Sea Jazz. © EPA

Diana Ross en Lionel Richie op North Sea Jazz

Het North Sea Jazz Festival in Rotterdam heeft grote namen weten te strikken. Op de 45ste editie staan Alicia Keys, Diana Ross en Lionel Richie. NSJ opent dit jaar spectaculair met een speciaal concert van John Legend op donderdagavond 9 juli, het festival zelf vindt plaats op 10, 11 en 12 juli.

Bijzondere jazzprojecten zijn onder andere het optreden van de 80-jarige Herbie Hancock die een speciaal jubileumconcert ten gehore brengt en een reünie van jazzgrootheden Joshua Redman, Brad Mehldau, Christian McBride en Brian Blade onder de naam Mood Swing Quartet. Ook is er een eerbetoon aan John Coltrane door jazzlegende Archie Shepp en een speciale samenwerking tussen Kurt Elling en Danilo Perez.

Gregory Porter 

Ook publiekslievelingen Gregory Porter en Ibrahim Maalouf keren terug naar Rotterdam, net als Joe Bonamassa, die deze editie zal optreden met het Metropole Orkest. Daarnaast maken soulzanger Michael Kiwanuka, Afropop sensatie Burna Boy en de ‘alternative soul’ van Black Pumas, Yola en Alabama Shakes-frontvrouw Brittany Howard hun opwachting in Ahoy.

North Sea Jazz vindt dit jaar plaats op 10, 11 en 12 juli in Rotterdam Ahoy. De verkoop voor losse dagkaarten begint op 1 februari om 10.00 uur via Ticketmaster. De kaartverkoop voor het openingsconcert van John Legend op 9 juli begint ook op 1 februari om 10.00 uur via Ticketmaster.

  1. Ouders van bij brand omgekomen Robert Hendrix horen vandaag of verdachte gevangenis in moet
    PREMIUM

    Ouders van bij brand omgekomen Robert Hendrix horen vandaag of verdachte gevangenis in moet

    De 55-jarige Rotterdamse verdachte van de fatale brand vorig jaar op 13 april aan de Hilledijk in Rotterdam hoort vanmiddag of en hoe lang hij de gevangenis in moet. Bij de brand kwam de 27-jarige Robert Hendrix om het leven. Tegen Kenan B., die ontkent de brand te hebben aangestoken, is twaalf jaar cel geëist, met aftrek van voorarrest. Zijn advocaat pleitte vier weken geleden in de rechtbank van Dordrecht voor vrijspraak.