Volledig scherm
Diana Ross is een van de prominenten dit jaar op North Sea Jazz. © EPA

Diana Ross en Lionel Richie op North Sea Jazz

Het North Sea Jazz Festival in Rotterdam heeft grote namen weten te strikken. Op de 45ste editie staan Alicia Keys, Diana Ross en Lionel Richie. NSJ opent dit jaar spectaculair met een speciaal concert van John Legend op donderdagavond 9 juli, het festival zelf vindt plaats op 10, 11 en 12 juli.

Bijzondere jazzprojecten zijn onder andere het optreden van de 80-jarige Herbie Hancock die een speciaal jubileumconcert ten gehore brengt en een reünie van jazzgrootheden Joshua Redman, Brad Mehldau, Christian McBride en Brian Blade onder de naam Mood Swing Quartet. Ook is er een eerbetoon aan John Coltrane door jazzlegende Archie Shepp en een speciale samenwerking tussen Kurt Elling en Danilo Perez.

Gregory Porter 

Ook publiekslievelingen Gregory Porter en Ibrahim Maalouf keren terug naar Rotterdam, net als Joe Bonamassa, die deze editie zal optreden met het Metropole Orkest. Daarnaast maken soulzanger Michael Kiwanuka, Afropop sensatie Burna Boy en de ‘alternative soul’ van Black Pumas, Yola en Alabama Shakes-frontvrouw Brittany Howard hun opwachting in Ahoy.

North Sea Jazz vindt dit jaar plaats op 10, 11 en 12 juli in Rotterdam Ahoy. De verkoop voor losse dagkaarten begint op 1 februari om 10.00 uur via Ticketmaster. De kaartverkoop voor het openingsconcert van John Legend op 9 juli begint ook op 1 februari om 10.00 uur via Ticketmaster.