7 november 1986: de Aelbrechtskolk en Voorhaven met de Pelgrimskerk en toen nog museum De Dubbelde Palmboom (onderdeel Historisch Museum).
Volledig scherm
PREMIUM
7 november 1986: de Aelbrechtskolk en Voorhaven met de Pelgrimskerk en toen nog museum De Dubbelde Palmboom (onderdeel Historisch Museum). © AD/Rotterdams Nieuwsblad/Ben Blumers

Deze Rotterdamse plek werd bedevaartsoord voor Amerikaans toeristen op zoek naar hun roots

ROTTERDAM VAN TOENAls er één plek is die historie ademt, dan is het Delfshaven. Honderden jaren na het leggen van de eerste steen, is de indrukwekkende Pelgrimsvaderkerk - vroeger de Oude Kerk - vandaag de dag nog steeds te bewonderen. Vierhonderd jaar geleden hielden de pelgrims er hun laatste gebed voor ze naar Amerika vertrokken.

  1. Wat een bijzondere plek! Je voelt, je hoort en je ziet het hart van Rotterdam
    PREMIUM
    Rotterdam van Toen

    Wat een bijzondere plek! Je voelt, je hoort en je ziet het hart van Rotterdam

    Een inkoppertje, beste mensen! Want ondanks het feit dat ‘onze bus’ - magenta, met luid en duidelijk Rotterdams Dagblad - dwars door beeld rijdt, wisten hele volksstammen lezers deze boeiende raadplaat juist te situeren. Want die spiegelwand rechts en die andere bouwreus links (met dat ieniemienie rode autootje voor de deur) bevinden zich aan ons aller Weena, de brede allee waar het wolkenkrabben zo'n beetje is uitgevonden in het schone Rotjeknor.