Camiel Crain (links) en Luuk van Wijmen bieden flexibele werkplekken voor zelfstandige kappers en andere beauty-professionals. Ze runnen al maanden een goedlopende testplek aan de Schiekade. In februari openen ze hun nieuwe, grotere locatie in het centrum van Rotterdam.
Volledig scherm
PREMIUM
Camiel Crain (links) en Luuk van Wijmen bieden flexibele werkplekken voor zelfstandige kappers en andere beauty-professionals. Ze runnen al maanden een goedlopende testplek aan de Schiekade. In februari openen ze hun nieuwe, grotere locatie in het centrum van Rotterdam. © Frank de Roo

Deze mannen creëren flexplekken voor kappers en schoonheidsspecialisten

De kantoorgebouwen waar kleine zelfstandigen een bescheiden werk- of vergaderruimte kunnen huren als hen dat uitkomt, kennen we inmiddels. Flexkantoorketens als HNK, Spaces en Tribes doen bij veel mensen een belletje rinkelen. In Rotterdam is daar The Gallery Salon Studios bijgekomen, speciaal voor kappers en andere specialisten op schoonheidsgebied. 

De initiatiefnemers zijn de Rotterdammer Camiel Crain (36) en de 34-jarige Luuk van Wijmen uit Breda. De mannen hebben een achtergrond bij respectievelijk Procter & Gamble en Unilever, maar zijn nu voor zichzelf begonnen. Beroepsmatig spraken ze geregeld met kappers en al snel begrepen ze dat ‘de wens van iedere kapper is om een eigen salon te beginnen’. 

  1. ‘Zeer verontrustend: een 13-jarige jongen loopt met een mes rond en schroomt niet het te gebruiken’
    PREMIUM

    ‘Zeer verontrus­tend: een 13-jarige jongen loopt met een mes rond en schroomt niet het te gebruiken’

    Nog maar 13 jaar en bijna een moord op zijn geweten. Bijna, want hulpverleners duwen de slagader in het bovenbeen van het drie jaar oudere slachtoffer uit Alblasserdam dicht en redden daarmee zijn leven. Zeven keer steekt de scholier met een keukenmes in op zijn rivaal. ‘Poging tot doodslag’, stelt de rechtbank. Die legt de knaap een celstraf op van tien maanden, waarvan vijf voorwaardelijk. Als de straf er op zit moet de jongen in behandeling.