Arjen Littooij, directeur van de Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond, gaat naar de politie- en brandweerspelen in China. Over twee jaar worden die in Rotterdam gehouden.
Volledig scherm
PREMIUM
Arjen Littooij, directeur van de Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond, gaat naar de politie- en brandweerspelen in China. Over twee jaar worden die in Rotterdam gehouden. © Getty Images

Deze man heeft dubbelrol in China op de politie- en brandweerspelen

Arjen Littooij vertrekt eind deze week naar China voor de World Police & Fire Games (WPFG). De directeur van de Veiligheidsregio heeft een bijzondere dubbelrol in de miljoenenstad Chengdu. Hij gaat als sporter én bereidt zich voor op de organisatie van deze spelen in Rotterdam in 2021.

Nee, hij spreekt niet vloeiend Chinees. En de Chinezen spreken niet of amper Engels. Dus de taalbarrière zal het moeilijk maken om tot in de kleine finesses te horen hoe in Chengdu de politie- en brandweerspelen zijn georganiseerd.

  1. Coronacrisis van invloed op criminaliteit: minder inbraken

    Coronacri­sis van invloed op criminali­teit: minder inbraken

    Hoe hard de coronacrisis het land ook treft; ze heeft een positieve invloed op de veiligheid. De afgelopen weken is in de regio van de Politie Eenheid Rotterdam het aantal inbraken en pogingen daartoe drastisch gedaald. Ook de hoeveelheid verkeersongevallen is aanzienlijk afgenomen. ,,We moeten heel voorzichtig zijn met het trekken van conclusies’’, zegt een woordvoerder. ,,Maar dát de crisis van invloed is, is evident.’’