Cissy Siebel (67 jaar) kijkt toe hoe de vaccinaties op de priklocatie in Rotterdam Airport klaar worden gemaakt voor gebruik.
Volledig scherm
PREMIUM
Cissy Siebel (67 jaar) kijkt toe hoe de vaccinaties op de priklocatie in Rotterdam Airport klaar worden gemaakt voor gebruik. © Frank de Roo

Deze jeugdarts springt na haar pensioen bij op een priklocatie: ‘Dit verleer je nooit’

Jeugdarts Cissy Siebel (67) gaat na haar pensioen door waar ze het meeste nodig is: op de priklocatie bij Rotterdam Airport. ,,De verhalen van mensen die voor hun vaccinatie komen, maken dit werk zo leuk.’’

 1. Verschillende verhalen, maar dezelfde vrijheid
  PREMIUM
  COLUMN

  Verschil­len­de verhalen, maar dezelfde vrijheid

  Ik leerde de veteraan kennen tijdens een speeddate. Het is al even geleden, zijn naam weet ik niet meer, maar laten we de man met de grijze bakkebaarden en blauwe kraalogen Jan noemen. Terwijl om ons heen het feestgedruis losbarstte, spraken wij over oorlogen. Over bommen. Over het verlies van kameraden. En over de vreugde op straat toen ons land bevrijd werd van de Duitsers. Jan had het allemaal meegemaakt, als kind in de oorlog of tijdens een van zijn missies. En gezien de vele medailles op zijn jasje was het mede dankzij hem dat we vandaag in vrede feest vierden.
 2. Agent slaat tiener in zijn gezicht na beëindigen illegaal festival in Rotterdam: ‘Excuses zijn aangeboden’
  VIDEO

  Agent slaat tiener in zijn gezicht na beëindigen illegaal festival in Rotterdam: ‘Excuses zijn aangeboden’

  Een politieagent heeft woensdagavond een 17-jarige jongen uit Utrecht geduwd en in zijn gezicht geslagen die zich bemoeide met een aanhouding. De jongen werd samen met vier anderen gearresteerd, nadat zij eerder op de dag aanwezig waren bij een illegaal festivalletje in Rotterdam-Noord. Daarbij kwamen zo’n 200 personen bijeen. De bewuste agent heeft de jongen inmiddels zijn excuses aangeboden.
 1. Hamerslagen op het Banjaardstrand
  Play

  Hamersla­gen op het Banjaard­strand

 2. Brand in Goese garage is geen verrassing: 'Stukje nostalgie is weg'
  Play

  Brand in Goese garage is geen verrassing: 'Stukje nostalgie is weg'