Stedenbouwkundige Elizabeth Poot, architect Jouke Post, wijkbewoner en SP'er Wijnand Rijnders en huurder Adrie Braber (vlnr) in de binnentuin van het met sloop bedreigde blok.
Volledig scherm
PREMIUM
Stedenbouwkundige Elizabeth Poot, architect Jouke Post, wijkbewoner en SP'er Wijnand Rijnders en huurder Adrie Braber (vlnr) in de binnentuin van het met sloop bedreigde blok. © Jan Kok | Boomerang Fotografie

Deskundigen protesteren tegen sloop in Kralingen-West: ‘Ik vind dit monumenten’

De woonblokken aan de Gerdesiaweg in Rotterdam moeten behouden blijven, omdat ze van historische waarde zijn. Het gaat om wederopbouwarchitectuur van hoge kwaliteit, zeggen architect Jouke Post en stedenbouwkundige Elizabeth Poot.

  1. Abdelouafid en zijn buren in de Veldstraat vrezen de sloopkogel: ‘Al maanden stress’
    PREMIUM

    Abdeloua­fid en zijn buren in de Veldstraat vrezen de sloopkogel: ‘Al maanden stress’

    De veelbesproken onteigening van koopwoningen in de Fazantstraat in de Rotterdamse wijk Carnisse ging eind vorig jaar na een geruchtmakende hoorzitting niet door. Dat betekent niet dat andere woningeigenaren in de stad niets meer te vrezen hebben. In de Veldstraat heeft de gemeenteraad wel ingestemd met een bestemmingsplan dat tot verontwaardiging van de huiseigenaren leidt tot het verlies van hun woning.