Volledig scherm
Enes Yiğit gemeenteraadslid voor Denk in Rotterdam. © ANP

Denk uit zorgen over dakloosheid in Rotterdam na echtscheiding

De gemeenteraadsfractie van Denk in Rotterdam maakt zich zorgen over mensen die door het woningtekort na een scheiding op straat dreigen te komen. Raadslid Enes Yiğit wil daarom van het college graag inzicht in de cijfers over mensen die na een echtscheiding wachten op een woning.

‘Wanneer mensen bijvoorbeeld scheiden hebben zij binnen afzienbare tijd woonruimte nodig die er vaak niet is’, stelt het raadslid. ‘Zeker niet in het betaalbare segment.’ 

Yiğit wil weten hoeveel mensen met een urgentie en zorg over de kinderen momenteel nog wachten op een woning. Ook vraagt hij zich af wat de wachttijd is voor dit soort mensen,

Quote

Kan de betreffen­de persoon dan aanspraak maken op de opgebouwde
wachttijd van de partner?

Enes Yiğit , Denk Rotterdam

,,Hoeveel mensen zijn volgens het college dakloos geworden omdat niet op tijd een woning voor hen werd gevonden?”, vraagt Yiğit verder aan het college. Daarnaast wil hij graag weten welke mogelijkheden mensen zonder zorg voor kinderen hebben om in aanmerking te komen voor een huurhuis, als zij dreigen dakloos te worden.

Tenslotte wil het Denk-raadslid graag informatie over hoe mensen die na een scheiding op straat terecht zijn gekomen nu worden geadviseerd en verder geholpen.