Volledig scherm
De 17-jarige Deniz bezoekt zijn vader. © Politie

Deniz (17) verrast doodzieke vader met toekomstbeeld van zoon als politieman

Het is voor veel jongeren een belangrijke mijlpaal in het leven: trotse ouders die zien hoe je volwassen bent geworden. Helaas zit dat er voor de 17-jarige Deniz niet in. Zijn vader werd ongeneeslijk ziek en zal zijn zoon nooit als echte politie-agent aan het werk zien. De wijkagenten in Berkel en Rodenrijs schoten het gezin te hulp en zorgden voor een onvergetelijke herinnering.

Deniz is van plan binnenkort bij de politie te solliciteren als surveillant. Zijn vader is zijn grootste supporter, maar belandde ongeneeslijk ziek in het ziekenhuis. De kans dat de trotse vader zijn zoon ooit zou zien werken bij de politie was daarmee in één klap vervlogen.

Quote

Zou ik heel even een uniform mogen aantrekken

Deniz (17)

Samen met zijn moeder besloot Deniz bij het politiebureau in Berkel en Rodenrijs aan te kloppen met een bijzondere vraag. ,,Zou ik heel even een uniform mogen aantrekken om mijn vader een ‘blik in mijn toekomst’ te gunnen?’’.

De wijkagenten hoefden niet lang na te denken over het verzoek. Ze belden Deniz en zijn moeder na het bezoek snel weer op, met de vraag welke maat kleding hij had. Zo kon Deniz zijn zieke vader toch één keer in uniform opzoeken. 

Het bezoek van Deniz heeft een mooi plaatje opgeleverd, en een herinnering die de aspirant-agent nog lang zal koesteren.

Elke ochtend op de hoogte met het laatste nieuws uit Rotterdam en omgeving? Schrijf je hier in voor onze gratis nieuwsbrief!

  1. ‘De reiziger zou schande spreken van wat ik allemaal doe in de trein’
    PREMIUM

    ‘De reiziger zou schande spreken van wat ik allemaal doe in de trein’

    'Neus ophalen in de trein? Doe dat lekker thuis!' Ik smul van de rubriek Joost mag 't weten in deze krant. Wijsheid komt met de jaren, en aangezien Joost Prinsen (77) al een eind op weg is, beantwoordt hij al uw vragen. Deze keer wil iemand, die dagelijks met de trein tussen Rotterdam en Utrecht reist, weten waarom medereizigers voortdurend lawaaierig hun neus ophalen. 'Kunnen ze niet gewoon wachten totdat ze thuis zijn?'