Volledig scherm
De inbeslaggenomen Ferrari voor het politiebureau. © Politie

Deelnemer trouwstoet moet Ferrari inleveren

Een deelnemer aan een trouwstoet door het centrum van Rotterdam zal met gemengde gevoelens terugkijken aan zijn deelname gisteren. Hij moest de Ferrari waarin hij reed afgeven aan de politie omdat ‘er niets van de verplichte documenten bleek te kloppen’. 

De politie kon vandaag geen nadere details geven over de stoet. Uit een foto van een wijkagent valt op te maken dat het gaat om een Ferrari F12 met een Duits kenteken. De vanafprijs van een dergelijke bolide is in Nederland zo'n 360.000 euro. 

Trouwstoeten staan de laatste tijd volop in de belangstelling. Aanleiding is dat deelnemers aan zulke opstoeten zich geregeld misdragen. In het Brabantse Veghel moest de politie vrijdagmiddag ingrijpen omdat een aantal auto's langzaam over de vluchtstrook van de A50 reden. In Rotterdam ging het twee weken terug goed mis, toen een bruiloftsgast een agent knock-out sloeg.

  1. Bierverkeer gestremd: Kunnen al die flesjes Heineken de Rotterdamse haven wel bereiken?

    Bierver­keer gestremd: Kunnen al die flesjes Heineken de Rotterdam­se haven wel bereiken?

    Alle ogen van de internationale bierwereld zijn dezer dagen gericht op Rotterdamse haven, de plek waarvandaan dagelijks miljoenen hectoliters Heineken naar alle uithoeken van de wereld worden verscheept. Door een stremming in de rivier de Gouwe kunnen de flesjes en fusten gerstenat niet vanuit de fabriek in Zoeterwoude naar Rotterdam en verder worden vervoerd. Als dat te lang duurt, komt de export stil te leggen.