Rotterdammer Arie Westeneng maakt met krijt mooie creaties op straten en stoepen om iedereen een hart onder de riem te steken. Hij wordt er zelf ook erg vrolijk van.
Volledig scherm
PREMIUM
Rotterdammer Arie Westeneng maakt met krijt mooie creaties op straten en stoepen om iedereen een hart onder de riem te steken. Hij wordt er zelf ook erg vrolijk van. © Sanne Donders

De kracht van krijt: waarom je juist nu op je stoep moet tekenen

Lieve hartjes, mooie teksten, gekke beesten. Overal op straat duiken nu de mooiste creaties op. Het lijkt wel of iedereen die even een frisse neus haalt – jong en oud – aan het stoepkrijten is geslagen. Niet zo gek, want wie krijt, die blijft. En dan vooral vrolijk. Even de sombere gedachten in de bovenkamer ‘on hold’. Doen dus, juist nu. Voor je oma, je buurtjes, de zorg, de politie, voor jezelf. Maar wel op gepaste afstand van elkaar hè?

Neem de Rotterdamse stoepkrijter Arie Westeneng (52). Hij heeft op de kop van het Rotterdamse Noordereiland, recht tegenover de Erasmusbrug, een fijne plek gevonden om zijn vrolijke kalkcreaties aan de stoep toe te vertrouwen. De freelance journalist, gespecialiseerd in economie, doet dat al langer, gekke monsters zijn favoriet, maar hij merkt dat het tekenen juist nu goed doet.

  1. Rotterdam, laat je zien aan de AD-drone!

    Rotterdam, laat je zien aan de AD-drone!

    Hartjes en lieve teksten van stoepkrijt, vlaggen, compleet oranje straten, dikke duimen omhoog en enthousiast gezwaai. Nederland blijft thuis, maar steekt iedereen die moet werken of binnen blijven vanaf de stoep een hart onder de riem. Daar worden we blij van en dat willen we als AD graag met iedereen delen. Dinsdag vliegt er daarom een speciale AD-drone van onze actie #NLBlijftThuis boven Rotterdam om al die opbeurende ‘straatkunst’ van bovenaf te filmen. Wil je in beeld, meld je dan nu aan.