Ook in de deur van de buurtwinkel zaten kogelgaten.
Volledig scherm
Ook in de deur van de buurtwinkel zaten kogelgaten. © Media TV

‘De kogels zaten letterlijk tot in de pakjes kauwgom’

Wie is de dader en waarom werd in oktober vorig jaar in de Van Lennepstraat in Rotterdam-Spangen een regen aan kogels afgevuurd op een buurtwinkel? Op die vragen heeft de politie nog altijd geen antwoord. Aandacht voor de zaak bij Opsporing Verzocht leverde slechts vier telefoontjes op. De gouden tip zat er niet bij. Vandaar dat de schietpartij deze week weer in het tv-programma aan de orde kwam. 

 1. Capelle gaat de strijd aan met uitbuiting van scholieren: ‘Veel leed onder jonge slachtoffers’
  PREMIUM

  Capelle gaat de strijd aan met uitbuiting van scholieren: ‘Veel leed onder jonge slachtof­fers’

  Om het toenemende probleem van uitbuiting van scholieren een halt toe te roepen, is er in Capelle aan den IJssel een grootschalige campagne begonnen. Op initiatief van burgemeester Peter Oskam worden jongeren gewaarschuwd voor de gevaren van onder andere het uitlenen van een pinpasje of het rondbrengen van drugspakketjes. Ook lopen meisjes én jongens het risico om seksuele handelingen onder dwang te verrichten.
 2. Heeft Rotterdam plezier van het songfestivaleffect? ‘We hebben de beelden gezien, mooie stad hoor’
  PREMIUM

  Heeft Rotterdam plezier van het songfesti­val­ef­fect? ‘We hebben de beelden gezien, mooie stad hoor’

  Ach, het Eurovisie Songfestival in Rotterdam, wat was het mooi vorig jaar. Op televisie dan. In de stad zelf werd het helaas nooit ‘douze points’, corona zette een streep door bijna alles. Turijn boft maar deze week. Of hebben we met terugwerkende kracht nog best plezier van het festival? Zeker nu alles weer kan en mag. Komen de festivaltoeristen al, loopt de congres-agenda vol?