De Rotterdamse burgemeester Ahmed Aboutaleb in 2014 bij de aftrap van de Shell Eco-marathon Europe, samen met de toenmalige president-directeur van Shell Nederland Dick Benschop (r).
Volledig scherm
PREMIUM
De Rotterdamse burgemeester Ahmed Aboutaleb in 2014 bij de aftrap van de Shell Eco-marathon Europe, samen met de toenmalige president-directeur van Shell Nederland Dick Benschop (r). © Sanne Donders

De enige die kan verhinderen dat Aboutaleb legendarisch wordt, is Ahmed Aboutaleb

CommentaarAhmed Aboutaleb is op weg naar een record. De langstzittende burgemeester van Rotterdam. Hij wil het, de gemeenteraad wil het ook. Onomstreden, onkreukbaar, onvermoeibaar, een hart voor de stad en met een duidelijke visie. Onder zijn hoede is Rotterdam opgebloeid, de criminaliteit is gedaald en het zelfvertrouwen gegroeid. In alle bestuurlijke stormen bleef hij fier overeind. Een geweldige prestatie in een van de lastigste steden van Nederland. Zou hij nu afscheid nemen, krijgt hij een standbeeld. Maar hij gaat door.

  1. De ideale remedie tegen de hitte van de stad: suppen op de Bergse Plassen
    PREMIUM

    De ideale remedie tegen de hitte van de stad: suppen op de Bergse Plassen

    Het gewiebel met een peddel op een surfboard is al een paar jaar in opkomst, maar breekt nu echt door: suppen (stand up paddling). De sport is momenteel razend populair en dat is goed te verklaren. Je traint er je hele - door coronakilo’s geteisterde - lichaam mee, maar het is óók nog eens rustgevend en volgens sommigen zelfs meditatief. Een bijkomend voordeel: je ontsnapt op het water aan de hittegolf in de stad.