De Coolsingelschreeuwer is na stilte weer terug: ‘Ik heb er altijd zin in’

videoHet was even stil op de Coolsingel, maar vanaf vandaag is iedere woensdag om klokslag 12 uur het ‘It s never too late to say sorry’ van Wim Konings weer door de stad te horen.

De omroeper bij het kunstwerk naast het stadhuis moest zijn geroep tijdelijk staken omdat hij herstelde van een zware operatie die hij eind maart onderging. Nu Konings zich beter voelt, schreeuwt hij weer uit volle borst. ,,Ik heb er altijd zin in.’’ 

Welke boodschap Konings met de zin wil uitdragen, is volgens hem ‘aan de mensen'. Zij kunnen erin horen wat ze willen. Waar de schreeuwer zelf sorry voor moet zeggen, zou hij eigenlijk zo snel niet weten. ,,Maar het komt vaak genoeg voor in mijn leven dat ik sorry moet zeggen.’’

Megafoon

Konings maakt deel uit van het kunstwerk ‘It’s never too late to say sorry’ van het Scandinavische duo Michael Elmgreen en Ingar Dragset. Zij ontwierpen het werk in opdracht van Sculpture International Rotterdam. In een vitrine is geen kunstwerk te vinden, maar een megafoon.

Hoewel de performance nu eens in de week plaatsvindt, verscheen gedurende twee jaar iedere dag iemand bij de vitrine om het deurtje te open en de megafoon op te pakken.

De Coolsingelschreeuwer is terug van weggeweest.
Volledig scherm
De Coolsingelschreeuwer is terug van weggeweest. © Frank de Roo

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Rotterdam en omstreken? Schrijf je hier gratis in!