Afgelopen jaar pakte justitie in de Rotterdamse regio voor zo’n 20 miljoen euro - iets minder dan tien procent van het landelijke totaal - aan bezittingen af. Het ging met name om contanten, auto's en sieraden.
Volledig scherm
PREMIUM
Afgelopen jaar pakte justitie in de Rotterdamse regio voor zo’n 20 miljoen euro - iets minder dan tien procent van het landelijke totaal - aan bezittingen af. Het ging met name om contanten, auto's en sieraden. © Jan de Groen

De buurman heeft een uitkering, maar dealt en rijdt in een BMW: zo pakt justitie die weer af

Ze jagen op criminelen die pronken met dure auto's, knisperende bankbiljetten en de nieuwste merkkleding. De Rotterdamse ‘afpakofficieren’ schudden hen leeg in de hoop anderen voor een foute carrière te behoeden.

  1. ‘Groningse toestanden’ door boortoren in Nesselande? Nee, zegt Eneco, installatie geeft nauwelijks trillingen

    ‘Groningse toestanden’ door boortoren in Nesselande? Nee, zegt Eneco, installa­tie geeft nauwelijks trillingen

    In Rotterdam-Nesselande wordt gevreesd voor ‘Groningse toestanden’, nu Eneco een boortoren in de wijk plaatst. Daarmee wil het energiebedrijf onderzoeken of de grond geschikt is voor de opslag van warmte. Volgens Eneco is er geen reden om nerveus te worden. Omwonenden zijn inmiddels geïnformeerd via een bewonersbrief en een online-sessie is al gepland, zegt woordvoerder Niels Stet.