De opruimactie 'Bakkie voor een zakkie' moet het zwerfafval in het Kralingse Bos verminderen. Wie een volle vuilniszak inlevert bij Beach House Het Kralingse Bos bij het badstrand krijgt gratis een bakkie koffie.
Volledig scherm
De opruimactie 'Bakkie voor een zakkie' moet het zwerfafval in het Kralingse Bos verminderen. Wie een volle vuilniszak inlevert bij Beach House Het Kralingse Bos bij het badstrand krijgt gratis een bakkie koffie. © RV

Dat is leuk (en lekker): een ‘bakkie voor een zakkie’ in het vervuilde Kralingse Bos

Eén grote puinzooi. Dat is het Kralingse Bos na een mooie dag. En door corona komt er meer bezoek en is het nóg erger geworden. Hoeveel afvalbakken de gemeente Rotterdam ook neerzet, veel bezoekers vertikken het. Wellicht dat de vandaag gestarte opruimactie ‘Bakkie voor een Zakkie’ het ei van Columbus is. Lever een volle vuilniszak in bij Beach House Het Kralingse Bos, de horecazaak bij het strandje, en krijg gratis een kopje koffie. Of een ijsje.

 1. PvdA en Leefbaar willen spoeddebat over Blijdorp: ‘Dierentuin gaat uit van héél zwarte scenario's’

  PvdA en Leefbaar willen spoeddebat over Blijdorp: ‘Dierentuin gaat uit van héél zwarte scenario's’

  PvdA en Leefbaar Rotterdam maken zich grote zorgen over de reorganisatie bij Diergaarde Blijdorp. Volgens beide fracties in de Rotterdamse gemeenteraad gaat de dierentuin uit van ‘héél zwarte scenario's’ en benadrukken dat ‘deze reorganisatie niet misbruikt mag worden om vaste krachten in te wisselen voor flex’. ,,De huidige reorganisatieplannen gaan verder dan strikt noodzakelijk is om de lockdown te overbruggen’’, aldus de partijen. Donderdag is er een spoeddebat.
 1. Juffen en meesters bezorgen rapporten bij leerlingen
  Play

  Juffen en meesters bezorgen rapporten bij leerlingen

 2. Stoep open voor werkzaamheden? Dat gebeurt straks minder vaak
  Play

  Stoep open voor werkzaamhe­den? Dat gebeurt straks minder vaak