Argiro Makris kwam meer dan zestig jaar geleden vanuit Griekenland naar Rotterdam als verpleegster en werd een onmisbare schakel in de samenleving.
Volledig scherm
PREMIUM
Argiro Makris kwam meer dan zestig jaar geleden vanuit Griekenland naar Rotterdam als verpleegster en werd een onmisbare schakel in de samenleving. © privefoto

Dansende ‘dokter’ Argiro zorgde en kookte voor iedereen die haar kende

Van wieg tot grafArgiro Makris kwam meer dan zestig jaar geleden vanuit Griekenland naar Rotterdam als verpleegster. Door haar optimisme, gastvrijheid en behulpzaamheid was ze een graag geziene gast in Crooswijk. Mensen noemden haar tot de dag dat ze op 84-jarige leeftijd overleed ‘dokter’, want Argiro kon iedereen beter maken.

  1. Rotterdam viert wederopbouw, maar vergeet ook Oekraïne niet: ‘Kunnen we helpen?’
    PREMIUM

    Rotterdam viert wederop­bouw, maar vergeet ook Oekraïne niet: ‘Kunnen we helpen?’

    Toeristen zijn er gek op, onze open stad met die baanbrekende architectuur. Tja, dat bombardement hè, 14 mei 1940. Vier dagen na de bommen werd er al getekend aan de nieuwe stad. Hoezo aanpakken? Met recht dat deze wederopbouw 82 jaar later nog steeds wordt gevierd met de Opbouwdagen deze week. Met dit jaar speciale aandacht én live contact met Oekraïne, waar ooit ook vele steden weer moeten worden opgebouwd.